Active Beauty
Matcha ledeni čaj – zeleni ledeni čaj koji možete sami napraviti

Perfect Match

Matcha ledeni čaj – zeleni ledeni čaj koji možete sami napraviti

Crni čaj s okusom breskve ili limuna. To je popularan klasik među ledenim čajevima, ali ljeti brzo može dosaditi. Ovdje donosimo promjenu po tom pitanju i objasnit ćemo kako japanski zeleni čaj jednostavno možete pretvoriti u ljetno osvježavajuće piće. I to bez odlaska u Japan ili posjeta najbližem lancu specijaliteta s kavom.
Uvijek isti ledeni čaj, a putovanje za Japan ove godine nije u vidu? Odnosno, želite li samo putovati na održiv način i izbjegavati po mogućnosti daleka putovanja avionom? Isto tako ne želite ponovo ići u obližnji lanac sa specijalitetima kave jer iduća šalica kave za ponijeti ne doprinosi načelu zero waste? To ne predstavlja nikakav problem jer mi sada donosimo recept za Matcha ledeni čaj s kojim ćete sasvim jednostavno unijeti japanski životni osjećaj u svoj dom. Tako će godišnji odmor kod kuće odmah poprimiti egzotičniju notu i možda će se Vaš novi ritual s čajem pretvoriti u naviku koju ćete prigrliti kako biste nešto dulje zadržali osjećaj ljeta. I ako smo Vas sada time zaintrigirali, možete se i upustiti u učenje japanskog jezika. Arigato za toliko inspiracije!
 

Matcha – zeleni prah s posebnim učinkom

Zeleni matcha prah jednako će nas dobro razbuditi kao i kava. A ipak matcha ima umirujući učinak na nas. Nije ni čudo da se Japanke kunu u posebno djelovanje njihovog zelenog čaja. Mnoge zelene stvari su zdrave – i za matcha čaj se govori da se njegovi antioksidansi i hranjive tvari, ako ga konzumiramo umjereno, može pozitivno odraziti na naše zdravlje. Tim više razlog da se povremeno razveselite ukusnim Matcha ledenim čajem!

 
 

Recept za Matcha ledeni čaj

  1. Sadržaj jednog matcha sticka ili otprilike 2 g instantnog matcha čaja marke dmBio i 180 ml zamutite metlicom od bambusa za pripremu matcha čaja.
  2. Po želji dodajte kocke leda. Njih već prethodno pripremite pomoću kalupa za kocke leda. Po želji možete dodati i slamku od održivog materijala kao što su staklo ili silikon.
  3. Matcha ledeni čaj posebno će ukusan biti ako mu dodate malo cvjetnog meda.
 

Dodatni savjeti

Ako umjesto Matcha ledenog čaja radije želite pripremiti Iced Matcha Latte, onda umjesto vode samo uzmite napitak od badema ili neko drugo mlijeko po Vašem izboru.
Da biste zapjenili matcha prah, možete upotrijebiti i pjenjaču za mlijeko ili bilo koju manju pjenjaču.