Zrelije žene obično puno bolje poznaju svoje tijelo od mlađih. No isto tako ne moraju se više dokazivati. Jednostavno mogu više uživati u seksu jer, na kraju krajeva, sada ne moraju brinuti o kontracepciji. Važna je još samo zaštita od spolno prenosivih bolesti, no to vrijedi samo za osobe koje često mijenjaju seksualne partnere. Što još stoji na putu užitka i na koji način se gubitak seksualne želje kod žena iznad 50 može preokrenuti u jak libido? Doznajte sve o šest metoda koje pomažu ženama kod gubitka libida tijekom menopauze.

Šest metoda koje pomažu pri gubitku seksualne želje kod žena iznad 50:

1. Obuzdavanje noćnih valunga

Kvaliteta sna također pati zbog noćnog znojenja koje uzrokuju valunzi tijekom menopauze. Ne spavate dovoljno i napeti ste te niste raspoloženi za ljubavne aktivnosti u krevetu. Kako bi se spriječila pojava situacije gubitka seksualne želje kod žena iznad 50, možete se baviti sportom jer on donosi jedno važno rješenje - znojni pokreti djelotvorni su u regulaciji temperature tijela. Čaj od kadulje poznat je po tome što suzbija znojenje. U daljnjem tekstu pročitajte što još pomaže protiv noćnih valunga tijekom menopauze.

2. Posvetite se vlastitom tijelu

Krivce za gubitak seksualne želje kod žena iznad 50 nažalost često treba tražiti u percepciji vlastitoga tijela kao i osjećaju nelagode u vlastitom tijelu. Bez obzira na sam odnos koji gradite s partnerom, važno je tijelu posvećivati više pozornosti i pažnje, osobito tijekom i nakon menopauze. Povećanje tjelesne težine i zrela koža promjene su koje sada morate prihvaćati s ljubavlju. Pritom vam zrcalo može biti od pomoći. Redovito promatrajte odraz svog nagog tijela u ogledalu i pokušajte pronaći detalje koje volite na svome izgledu. Lijepe oči, sjajna kosa ili vesele pjegice... s vremenom ćete sve više prihvaćati svoje tijelo.