Active Beauty
Ženski orgazam: seksologinja savjetuje

Here she comes

Ženski orgazam: seksologinja savjetuje

8. kolovoza Međunarodni je dan ženskog orgazma. Krajnje je vrijeme da se mi žene intimnije pozabavimo svojim tijelima i istražimo svoju erotičnost. Bez crvenila i s puno predanosti, uza savjete seksologinje Dr. Dania Schiftan.

Coming Soon: deset savjeta za postizanje vaginalnog orgazma

Knjiga "Coming soon" dr. Schiftan donosi 10 savjeta za specifičan trening koji žene mogu primjenjivati kako bi mogle postizati vrhunac.

1. Orijentirajte se

Kako žene postižu orgazam? U svojoj knjizi Dr. Schiftan izradila je kartu ženske donje regije. Mnogim je ženama nejasno određivanje zona poput G-točke ili definiranje točne dimenzije klitorisa. Zato je u orijentaciji ženama od pomoći anatomski crtež koji mogu pogledati, a potom se prema njemu upustiti u istraživanje.

2. Vježbom do savršenstva

Koliko ste se do sada upoznali sa svojim tijelom? Jeste li ikada doživjeli vaginalni orgazam? Prema dr. Schiftan dječaci često imaju zaigran i nesputan pristup istraživanju svoje seksualnosti. Budući da je spol djevojčica više "skriven", one su često u tom pogledu manje aktivne tijekom djetinjstva ili mladosti. Kao rezultat toga mogu doživjeti uzbuđenje samo pomoću dodira koji su im poznati (npr. stimulacija klitorisa) i ne reagiraju na neistražene i nepoznate pristupe. U knjizi se to uspoređuje s učenjem glazbenog instrumenta - samo kontinuiranim vježbanjem postiže se uspjeh.

3. Inventarizacija i proširenje repertoara

Kako je dosad izgledala tvoja masturbacija? Vratite se malo u prošlost i razmislite o tome što vam je odgovaralo i stvaralo ugodu. Nakon toga možete početi polako proširivati svoje repertoar mogućnosti i istraživati nove puteve. Tek sitni detalji mogu doprinijeti odmaku od dobro poznate sheme. Postupno ćete u svoj život unijeti više uzbuđenja, a time i potencijala za postizanje orgazma pa će se smanjiti i ovisnost o partneru koji uvijek "radi sve kako treba".

Dodatni savjet: ako vam se prohtije, možete uvesti i sexy igračke.

4. Novi potezi!

Veća osjetljivost tijela i bolja cirkulacija, samo su dvije prednosti koje ćete postići ako tijekom seksa vaše tijelo ne bude ukočeno. Vježbanje može pomoći i ženama kojima je teško zaboraviti sav mentalni teret koji ih opterećuje. Pažnja se usmjerava od misli i glave prema tijelu, izaziva se stanje opuštenosti pa se pod takvim okolnostima i orgazam može proširiti cijelim ženinim tijelom.

5. Vrijeme za vježbe dna zdjelice

Od treninga dna zdjelice koristi mogu imati sve žene, a ne samo mame nakon poroda. Da bismo se osjećali bolje, a samim time i povećali šanse za postizanje orgazma, važno je više puta u svakodnevni život uključiti vježbe dna zdjelice. Neke su žene dobro istrenirane i jako čvrste u ovom području. Druge, pak, to ne mogu svjesno kontrolirati. Kako bi se stvorio optimalan temelj za postizanje vrhunca, prema riječima dr. Schiftan, vježba se tako da se naizmjenice napinju i opuštaju mišići dna zdjelice. Učinak će najbolje biti vidljiv tijekom seksa.

6. Seks počinje u glavi

Seksualne fantazije su u redu, ali ne bi trebale biti jedini izvor uzbuđenja. Koncentracija bi trebala biti sve više na tijelu i manje bi trebala ovisiti o vanjskim podražajima. Erotska literatura, na primjer, svakako može obogatiti vaš seksualni život, ali je vrlo ograničavajuća ako čisti fizički dodir ne dovodi do uzbuđenja.

7. Više vježbe molim!

Savjet koji je dr. Schiftan iznijela u svojoj knjizi potiče na njihanje zdjelice. Polagano (ili brže) njihanje zdjelice daje više prostora za mogućnost postizanja vaginalnog orgazma. Oscilirajući pokret osigurava bolju cirkulaciju krvi i sam po sebi stvara igru između napetosti i opuštanja. Najbolje bi bilo ovu vještinu usavršavati u samoći.

8. Usmjerite pažnju na vlastito zadovoljstvo!

Odgovarati drugoj osobi tijekom seksa je lijepa stvar. No, ako su vlastiti osjećaji potpuno potisnuti u drugi plan i sve se samo svodi na ugađanje partneru, zanemarit ćete vlastite želje. Dr. Schiftan u svojoj knjizi opisuje par kod kojega se žena nekoć koncentrirala na sebe i mnogo je dublje osjećala zajedničko vođenje ljubavi. Upravo to se jako svidjelo i njezinom partneru.

9. Uskladite pokrete s partnerom

Ovo ipak zahtijeva malo strpljenja. Kada jedan partner pojača svoje kretnje, drugome treba određeno vrijeme da se navikne pa da se odigra njihov savršeni ples u paru. No, ako jedan ostane ukočen, a drugi se pokreće, cijela se priča vraća na stare, provjerene sheme i seksualni odnos koji je uvijek isti.

Dodatni savjet: upotreba gela pomoći će vam da doživite još bolji osjećaj tijekom seksa s partnerom. Dobar izbor pronaći ćete u dm online shopu.

10. Razbijanje navika: novi načini s i bez orgazma

Mnogi parovi pridržavaju se sigurnog puta do cilja. To je na neki način optimizirano s vremenom – iz koreografije seksualnog čina uklonjeno je sve što nije imalo učinka. Potrebni su hrabrost i strpljenje za učenje novih pokreta. Baš kao i sa sporim seksom, naglasak je na zajednički ulazak u shemu i svjesni doživljaj trenutka, a ne na postizanju orgazma pod svaku cijenu. Dr. Schiftan izvještava o paru koji je razigranim, manje ciljanim ponašanjem u krevetu, postao nježniji i pun međusobne ljubavi u svakodnevnom životu.


Ovi proizvodi iz dm-a mogu pridonijeti vrhuncu:

100 % prirodno

„Prirodni lubrikant“ marke BIOGLIDE


Kupite u dm online shopu

Za intenzivan užitak

„Intense Vibrations vibrirajući prsten“ marke durex

Kupite u dm online shopu