Active Beauty
Jumping fitness: Trening za cijelo tijelo
Tekst: Silke Roessel

Vježbanje na trampolinu

Jumping fitness: Trening za cijelo tijelo

Sagorjeti kalorije na trampolinu, zabaviti se i pritom trenirati cijelo tijelo? To je moguće pomoću jumping fitnessa - ovdje možete pronaći sve o fitness vježbanju kod kuće.
Želite isključiti misli, sagorjeti kalorije – i to najbolje s vježbanjem koje je zabavno kao trening s obručem? Pokušajte jednostavno s jumping fitnessom. Ovaj trening za cijelo tijelo koristi oko 400 mišića, potiče sagorijevanje masti snažnije od svakog trčanja, ne škodi zglobovima i čak pomaže protiv napetosti. Sve što Vam je potrebno za jumping fitness je trampolin. Važno je znati: Jumping fitness kao popularno vježbanje na trampolinu prikladan je za svakog, svejedno jeste li početnik ili fitness profesionalac.

6 činjenica o vježbanju pomoću jumping fitnessa

1. Što je jumping fitness?

Zabavno vježbanje je učinkovit trening na trampolinu kod kojeg se kombiniraju vježbe skakanja i aerobik vježbe. To ne samo da je zabavno, već se vježba i izdržljivost i ravnoteža te time koriste brojni mišići. Na ovaj način možete jednostavno skakanjem ukloniti kalorije i brige.

2. Kako funkcionira ovo vježbanje?

Kod jumping fitnessa koristi se mini trampolin koji poznajete možda još iz svog djetinjstva. Doduše u malo modificiranom obliku: s ručkama koje pomažu u održavanju ravnoteže.

3. Jumping fitness u studiju ili kod kuće

Tečajeve za jumping fitness možete proći u brojnim studijima ili si kupiti vlastiti mini trampolin i tako jednostavno i nekomplicirano vježbati kod kuće. Odgovarajuće vježbe možete pronaći online.


4. Odgovarajuća sportska odjeća

Za vježbanje na trampolinu potrebna Vam je udobna, elastična sportska odjeća sa savršenim potpornim grudnjakom. Budući da radite mnogo dinamičnih skokova, trebali biste imati stabilnost u svojoj obući. Stoga ne bi smjela nedostajati odgovarajuća sportska obuća.


5. S ogromnim skokovima do tijela iz snova

Svaki dan skačite malo jače jer jumping fitness trenira cijelo tijelo, a pritom se uz zabavu usput koristi 400 mišića, jačaju se izdržljivost, osjećaj za ravnotežu i koordinacija, trenira se duboko mišićno područje - i tako se gube i brojne kalorije. I to sve bez bolova u mišićima idući dan! Jer trening skakanjem kratko opterećuje mišiće tako da se nikada ne mogu prekomjerno "zakiseliti".


6. Savršeno držanje tijela kod jumping fitnessa

Temelj za učinkovito i zdravo vježbanje je pravilno držanje tijela. Kako biste sve iskoristili tijekom treninga, uvijek je potrebna pravilna napetost tijela:
  • Ravno držanje glave
  • Ramena ne povlačite prema dolje
  • Zategnite trbuh
  • Nagnite zdjelicu lagano unatrag bez formiranja šupljih leđa
  • Lagano savijte koljena