Active Beauty
Sportski trend piloksing: evo što donosi novi trening snage

Miks fitnesa

Sportski trend piloksing: evo što donosi novi trening snage

Priželjkujete izdužene i definirane mišiće? Ovo su samo neke od brojnih prednosti novog sportskog trenda piloksinga. Donosimo odgovore na sva pitanja o ovom hibridnom treningu koji će Vam natjerati kapljice znoja na čelo.

Što je točno novi trend u fitnesu - piloksing?

Piloksing ili boksilates je hibridni sport koji kombinira vježbe iz pilatesa i boksa. Treninzi snage, izdržljivosti i vježbe za veću fleksibilnost kombiniraju se u zahtjevan trening koji nije namijenjen za početnike.

Ovo su četiri prednosti piloksinga

1 Trenira kardiovaskularni sustav kao i mišiće ruku i ramena.

2 Vježbe iz pilatesa rade na dubljim mišićima, zatežu tijelo, poboljšavaju držanje i pokretljivost.

3 Intenzivan intervalni trening može sagorjeti do 1000 kalorija u jednom satu.

4 Odjeća za vježbanje i prostirka - to je sve što Vam je potrebno za početak Vašeg treninga piloksinga. Napredni vježbači povrh toga koriste i posebne piloksing rukavice koje su punjene granulama. Time trening za ruke i ramena postaje još intenzivniji.

Ovako izgleda trening

U početku je uvod u tehniku ​​udarca. Nakon toga slijedi intenzivno zagrijavanje koje isteže i opušta mišiće. Nakon toga slijede vježbe piloksinga kao što su trbušnjaci, udarci nogama u ležećem položaju ili klasični bočni udarci koji će Vas natjerati na znojenje. Gong signalizira prijelaz na sljedeću vježbu ili na fazu hlađenja. Tempo se povećava sa svakom rundom vježbanja. Prosječan trening piloksinga traje sat vremena.

Ovdje pronađite tečajeve piloksinga

  • U nekim teretanama
  • Na pučkom otvorenom učilištu
  • Besplatno vježbanje putem YouTubea