Zašto je wolf cut apsolutni trend

Brojne slavne osobe, uključujući Billie Eilish, Miley Cyrus i Jennu Ortegu, proslavile su razbarušeni wolf cut i izazvale pravi hype na TikToku. Svatko tko ga nosi, izgleda elegantno - a u isto vrijeme krajnje ležerno jer kombinacija dviju kultnih frizura shag i „fudbalerke“nema nikakve veze s klasičnim ženskim frizurama, već djeluje cool i buntovnički. Zahvaljujući svojim mekim slojevima, wolf cut pristaje svim oblicima lica i naglašava jagodice obraza.

Moderni wolf cut: kako izgleda ova frizura

Pohabani vrhovi i jaki slojevi karakteriziraju frizuru inspiriranu vučjim divljim izgledom. Prednji dijelovi kose su kraći, a stražnji su nešto duži. Međutim, razlike u duljini slojeva nešto su suptilnije kod wolf cuta nego kod frizure cipal što je dobra vijest za sve kojima frizure tipične za osamdesete godine izgledaju previše ekstremno. Bez obzira imate li kratku, srednju ili dugu kosu, ovaj tip frizure odgovara svim duljinama. Međutim, kraća verzija prikladna je za tanku kosu, jer frizura izgleda još voluminoznije. Apsolutni must-have za uspješan wolf cut su i šiške u obliku zavjesa koje upotpunjuju trendi izgled. Da bi krajnji izgled bio skladan, pramenovi se šišaju postupno. A boja kose? Ovdje je sve moguće: wolf cut jednako dobro pristaje nebitno bilo to crna, plava, tamna, crvenkasta ili obojena kosa.

Možda ste sada nestrpljivi u želji da i sami isprobate wolf cut, ali nemojte stvar uzeti u svoje ruke! Premda ovaj look izgleda divlje i neuredno, tajna je u detaljima i ispravnom stupnjevitom rezanju dužine pramenova. Ako se sami šišate i pogriješite, trebat će jako dugo da kosa izraste pa da to ispravite. Stoga radije zakažite termin kod profesionalaca u nekom frizerskom studiju.

Styling wolf cuta na sasvim jednostavan način

Kod valovite ili kovrčave kose wolf cut ne treba posebno stilizirati jer kosa sama formira prirodan i ležeran look. Kod ravne kose poželjno je sprejem za teksturiranje dočarati veći volumen. Ako želite, frizuru dodatno možete stilizirati uvijačem za kosu. Komplimenti neće izostati!