Active Beauty
Najljepši trendovi boja za kosu u jeseni 2023.

Oplemenjena boja

Najljepši trendovi boja za kosu u jeseni 2023.

Bakar, med i kesten – ove boje za kosu prirodnog izgleda nosit ćemo u jesen 2023.! Stručnjak za kosu Helmut Maier objašnjava koju je tehniku bojenja i njegu najbolje koristiti za naglašavanje nijansi boje.

Boje kose jesen 2023: Crvena u novim bakrenim tonovima

Bakrena kosa već je bila trend 2022. i bila je vrlo popularna kod Kendall Jenner, Zendaye i pjevačice SZA, na primjer, a sada dobiva nadogradnju! Vjerojatno najsjajnija boja ove jeseni postaje još izražajnija. To se postiže bakrenim tonovima u svim nijansama u koje se stavljaju. Za to frizeri koriste svjetlije pramenove koji uokviruju lice. “Kako bi se osvježio odsjaj boje i dugotrajno očuvali pigmenti, treba redovito koristiti dodatnu njegu za crvenu kosu”, objašnjava Helmut Maier, voditelj kvalitete za frizere u dm-u.

Hladni i topli pramenovi u kombinaciji: après-summer mješavina za plavuše

Kim Kardashian i Bella Hadid slave 2023. u plavim tonovima! Koje nijanse savršeno pristaju svakome? “Za kraće frizure popularna je topla nude plava, ali i prilično hladna, ponekad čak i plavkastih tonova”, opisuje Maier. “Za dužu kosu, kombinacija hladnih i zlatnih nijansi koje se stapaju jedna u drugu stvara najljepše efekte.” Savršena fuzija postiže se tehnikom bojanja shadow root: ovdje su korijeni nešto tamniji, s blagim prijelazom u plavu, što vizualno povećava volumen.

Usklađenost boja: tajnoviti sjaj smeđe boje

Glumice Jenna Ortega, Ana de Armas i Lily James pokazuju kako smeđa kosa može biti lijepa i raznolika! Kesten, orah ili med – prirodne smeđe nijanse trend su ove jeseni. Različiti tonovi koji se prelijevaju jedan u drugi stvaraju živahne refleksije. “Kako biste osigurali duboki, svjetlucavi sjaj što je duže moguće, koristite posebnu njegu za smeđu kosu”, kaže stručnjak za kosu Maier. “A između toga osvježite kosu sjajem – maskom za sjajnu kosu s česticama boje!”

Dodatni savjet: Na dm.hr pronaći ćete veliki izbor boja za kosu.