Active Beauty
Kosa koja sjaji: evo što može ultimativna kura za kosu koja vraća sjaj

Svježe obojana

Kosa koja sjaji: evo što može ultimativna kura za kosu koja vraća sjaj

Plava kosa postaje odviše žuta, bakrena gubi sjaj, a smeđa izgleda dosadno. Osvježiti boju kose hair glossom, i to na vrlo jednostavan način? Donosimo savjete i trikove naše stručnjakinje.

Oplemenjivanje boje kose hair glossom

Razni naporni tretmani kao što su izbjeljivanje, trajna ondulacija ili bojenje mogu prouzročiti gubitak sjaja i blijeđenje boje kose nakon nekog vremena. Plava kosa često poprima neuglednu narančastu ili žutu nijansu, a tamna kosa gubi refleksiju boje. Kod plave kose, hair gloss hladnim tonovima neutralizira neželjene žute nijanse, može matirati boju i dati željeni podton. “Za bakrene, crvene i smeđe tonove, tretman za kosu osigurava bogate refleksije boja”, objašnjava Susanne Forobosko, trenerica kvalitete za dm frizere.

Njega kose hair glossom

“Za razliku od nijansiranja, hair gloss ne samo da ima učinak bojenja nego ima i vrlo snažan učinak njege”, kaže Forobosko. Osobito lomljiva i suha kosa ima koristi od intenzivnog sjaja i pojačane njege koju pruža hair gloss. Kako to funkcionira? Proizvod obavija vlasi kose pigmentima i bogatim sastojcima. Za razliku od uobičajene boje za kosu, ne ogrubljuje kosu da bi ušla u srž vlasi. Umjesto toga, hair gloss samo sjeda na strukturu kose, zaglađuje kutikulu i tako osigurava više sjaja. Ako ste potpuno zadovoljni svojom bojom kose i samo želite više sjaja, možete koristiti i bezbojno sjajilo.

Koliko dugo hair gloss održava boju kose svježom?

Koliko će trajati efekt sjaja na kosi ovisi o strukturi kose i rutini njege kose. Lomljiva kosa duže zadržava pigment. Korištenjem šampona za dubinsko čišćenje čestice sjaja i boje nestaju osobito brzo pa već nakon dva tjedna boja polako blijedi. Od četiri do šest tjedana nadalje preporučuje se ponovno nanošenje hair glossa.

Nanošenje hair glossa kod kuće

  1. Prvo odaberite odgovarajuću boju. Ovdje je važno obratiti pažnju ne samo na boju nego i na podton. U protivnome brzo se mogu pojaviti neželjeni rezultati koji će biti vidljivi na kvaliteti boje. Kod izrazito žutih ili narančastih tonova, matirajuće plavi hair gloss možda neće biti dovoljan. Proizvodi s česticama ljubičaste boje obično daju bolje rezultate.
  2. Budući da većina proizvoda hair gloss trebaju djelovati samo deset do 20 minuta, možete ih nanositi i u kadi. Ako više volite tretman njege provoditi na suhom mjestu, svakako zaštitite svoju odjeću i kožu -za to će najbolji biti ručnici i vazelin.
  3. Navlažite kosu prije nanošenja hair glossa.
  4. Podijelite kosu u pojedinačne pramenove i ravnomjerno rasporedite hair gloss po kosi. To možete učiniti četkom ili rukama.
  5. Ostavite hair gloss da djeluje određeno vrijeme, a potom ga temeljito isperite.

Šampon za očuvanje dugotrajnosti boje

„Keune Design color care šampon” KEUNE

Od sada možete pronaći na dm online shopu

Za prirodno plavu i obojenu kosu

„More Blond 1-minutna kura za kosu – za plavu i posvijetljenu kosu, 20 ml” Balea Professional

Od sada možete pronaći na dm online shopu

Intenzivno hidratizira, njeguje i duboko hrani

„Exclusive 8u1 šampon za obojenu ili oštećenu kosu – argan+keratin, 150 mlEVELINE COSMETICS

Od sada možete pronaći na dm online shopu