Active Beauty
Frizure s kratkom kosom iznad 50: savjeti stručnjakinje

Prijelaz s duge na kratku kosu

Frizure s kratkom kosom iznad 50: savjeti stručnjakinje

Tijekom života mijenjaju se struktura i punoća kose. Upravo zato, ali i zbog toga što je praktičnije u pogledu bavljenja sportom i svakodnevnog održavanja, mnoge se žene iznad 50 odlučuju za makeoveri na svojoj glavi. Razgovarali smo sa Susanne Forobosko, trenericom kvalitete trima popularnim kratkim frizurama za žene iznad 50 te smo je zamolili za savjete u vezi sa stiliziranjem.

Kratko, praktično, lako za održavanje!

Netko se odlučuje skratiti frizuru zato što priželjkuju da će se tako vizualno pomladiti. Drugi, pak, žele značajno promijeniti strukturu kose, jer duga kosa gubi na punoći i volumenu. No postoje i žene koje vole nekompliciran i prakičan look (prikladan i za sportske aktivnosti). U konačnici, potrebno je izdovjiti manje vremena za njegu i stiliziranje nego kada je kosa duža.

Kratke frizure za žene iznad 50: popularni lookovi koji pomlađuju

1. Mixie – kombinacija frizura mullet i pixie

Gospođo Forobosko, kao dm-ovoj trenerici kvalitete kosa je Vaše specijalističko područje. Što je karakteristično za ovaj look?

Mixie je kombinacija frizura mullet i pixie. Stepenasto rezana kratka kosa oko vrata je nešto duža i više je razbarušena. Važno je da se oko vrata ne ostavite odviše dužine, jer će samo tako mixie odražavati cool i opušten stil, a da je djeluje poput fudbalerke. Osim toga, ne smiju se raditi odviše radikalni rezovi, nego moraju biti postepeni, u što je moguće većoj mjeri. Ovaj look uistinu pristaje svakoj ženi, jer može nositi u stilu samopouzdanog, ali plemenitog stila, ali i opušteno-rubnog. Pristaje i svim strukturama kose: tankoj, glatkoj kosi daje formu, zahvaljujući stupnjevitom rezu, dobiva na volumenu i punoći. Gustoj kosi daje formu i strukturu, a valovitoj i kosi s uvojcima daje više kontura.

Komu osobito dobro pristaje?

Slično i kao kod kratkog shaga, i mixie je tip frizure koji laska svim oblicima lica.

Kako i čime se oblikuje frizura?

Ova frizura je savršeno stilizirana zu nekoliko poteza rukom. Dodatno možete protrljati rukama malo kreme za stiliziranje te je umasirati u kosu kako biste definirali pojedinačne pramenove. Isto je tako efektno koristiti slani sprej za kosu. Duži pramenovi oko vrata oblikuju se prema van s pomoću pegle za kosu kako bi kosa djelovala aktivnijom. Ako ukupan look treba više usmjeriti prema plemenitijem stilu, frizuru je potrebno stilizirati gelom u smjeru efekta mokre kose. Tako ćete kosi podariti završni presijavajući štih.

2. Ultramekani pixie

Što čini ovaj look?

Ultramekani pixie dječačka je, kratka frizura koja i dalje zrači punom ženstvenošću. Kao joj sam naziv govori, kosa je ošišana sasvim kratko,uz glatke prijelaze. S gornje strane ostavlja se malo duža kosa u odnosu na bočne strane kako se ne bi izgubila forma u stilu pixija.

Komu pristaje ova frizura?

Ova frizura pristaje ženama koje imaju ovalno do usko lice

Kako uspješno stilizirati frizuru?

Za ovaj praktičan, sjajan look najbolje je birati vosak ili gel za kosu, jer kosu čine sjajnom. KOd pbojenog pixija, kao što je, na primjer, platinasto-plava nijansa kose (koja je upravo jako tražena) vosak i gel za kosu najbolji su izbor jer najbolje oblikuju kosu. Da biste hladan blond ton zadržali što je duže moguće, preporučljivo je koristiti tretmane sa srebrnim šamponima i proizvodima za njegu kose.

3. Kratki shag

Po čemu razaznajemo kratki shag?

Kratki shag je slojevita frizura, u pramenovima, glatkih prijelaza koja kosi daje teksturu i pokretljivost. Djeluje odvažno, buntovno, moderno, a samim time i manje elegantno. Ako dolazi u kombinaciji sa šiškama, look je još više specifičan.

Odlična stvar kod ove frizure: može se individualno prilagoditi svakom tipu kose, zbog čega je prikladna za svaku strukturu kose. Kod kovrčave, guste kose, slojevi se mogu istaknuti jednako dobro kao i kod ravne kose.

Komu je look namijenjen?

Kratka kosa pristaje gotovo svakom tipu lica! Šiškama se lice dodatno naglašava i uokviruje, no to nije nužno. Stepenasta frizura uokviruje lice, a kosa pritom opušteno pada. Šiške-zavjese idealne su za okrugla lica, dok uskim, prilično izduženim licima više pristaju ravne šiške.

Što je potrebno za styling?

Bilo da se suši sušilom za kosu ili prirodno - kratka kosa ležerno pada na lice. Ako vam je kosa ravna, pomoći će ako je unaprijed tretirate sprejom za teksturiranje i toplinskom zaštitom. Nakon feniranja možete napraviti i nekoliko dodatnih uvojaka s pomoću pegle za kosu ili uvijača.

Za kovrče i valovitu kosu koristite gel za kovrče, kremu za kovrče ili pjenu nakon pranja, a zatim osušite difuzorom. Ako ga nemate pri ruci, preporučujem da kosu pažljivo protresete rukama i osušite pomoću sušila podešenog na najniži stupanj.