Active Beauty
Nove, popularne boje i frizure za 2024.!
Tekst: , Astrid Doppler

Inspiration

Nove, popularne boje i frizure za 2024.!

Helmut Maier, menadžer za kvalitetu i voditelj kreativnog tima dm-a, u ovome tekstu prikazuje inspirativnu dm-ovu kolekciju za 2024. i objašnjava koje će frizure, boje i stajlinzi sada biti popularni – popularne rachelice do modernog shaga.

Popularne frizure za 2024.: butterfly cut

“Butterfly cut uzbudljiva duga frizura s više stepenastih rezova sprijeda te punog volumena na vrhovima,” ističe Helmut Maier. “Gusti pramenovi kosi daju efekt kao da ju je poljubilo sunce.” Stilski smjer odražava zeitgeist generacije Z: duga, zdrava kosa stvara glamurozne efekte, a fenirani valovi u stilu 90-ih simboliziraju kretanje vode. Da biste postigli efekt XXL-konjskog repa prvo čvrsto i malo šire zavežite konjski rep pa ga dodatno omotajte pramenom kose.

Progresivni francuski bob

Ove se godine izvedba klasičnog boba provodi na vrlo moderan način - s undercutom, slojevitim gornjim dijelom glave i kratkim rubovima na čelu. “Ovakav stil šišanja u području čela pristaje gotovo svima, osim vrlo kutnim oblicima lica”, opisuje Maier. „Kao alternativa vrlo kratkim šiškama, mogu se nositi i duže verzije.“ Bojenje temeljeno na Pantone boji za 2024. 'peach fuzz' idealan je odabir hrabrih žena, svjesnih trenda bojenja svijetlo-smeđom do plavom bojom kao početnom točkom. Savjet za stiliziranje: prvo osušite kosu okruglom četkom, prema potrebi peglom izravnajte kosu kako biste je ukrotili te nanesite serum protiv kovrčanja.

Svestrani izgled duge kose s vatrenim pramenovima

Za sve dugokose djevojke koje vole zadržati svoju dugu kosu, ali je žele s vremena na vrijeme promijeniti, sada postoji moderan 'rez britvicom' s ekstenzijama u boji. “U ovome slučaju zove definiramo ciljano. "Brijač ima različite duljine", objašnjava Maier. “Boja i stil potpuno su usklađeni s duhom vremena, a ugrađene ekstenzije u jarkim, narančasto-crvenim nijansama čine ovaj look istinski privlačnim.” Osnovna boja je neutralna, svijetlo-plava koja pristaje hladnijim tonovima kože. Za početak, možete isprobati istaknute dijelove u nježnijim bojama, kao što je, na primjer, boja jagode.

Rachelica iz 90-ih

“Legendarni 'Rachel cut' iz 90-ih ponovno je u modi,” zadovoljno ističe Maier. “Reinterpretirana i u trendi, zemljano-smeđem tonu, pristaje gotovo svim ženama s dužinom kos do ramena.” Poseban detalj je moderan rez sa slojevitim dugim bobom i dugim šiškama u kombinaciji s hladnim i toplim smeđim tonovima koji se kombiniraju s novom bojom bez amonijaka. 'Raščupana verzija večernja je varijanta - oblikujte kosu jednim zamahom i pričvrstite je kopčom.

Za kovrčave djevojke: kovrčav izraz

Kovrče i volumen zadržavaju vlastitu popularnost i dolaze u različitim varijantama. “Nakon prirodnog pada kovrča, ovaj rez obavlja se slobodnom rukom. Ciljani pramenovi prirodnog izgleda još više naglašavaju kovrče – idealne su za svakoga tko želi samouvjereno pokazati svoje prirodne kovrče", opisuje Maier. Savjet za stiliziranje kod kuće: osušite kosu ručnikom s pomoću difuzora i tehnikom stop and blow (uvijek pustite da se kosa nakratko prohladi između intervala toplog zraka), zatim nanesite hidrirajući završni proizvod i nemojte više koristiti češalj.

Popularne frizure u 2024.: moderna frizura

Ovaj slojeviti kroj nosi se s dugim šiškama na čelu, poznatim i kao 'bottle neck bangs' te u prirodnom plavom tonu. S tehnikom 'Root Shadow Blonde', korijeni izgledaju tamnijima, stvarajući efekt veće dubine. „Frizura je prikladna za tanku do srednje dugu kosu. Postupni rezovi postižu se rezanjem pojedinačnih dijelova zaobljenim rezovima u obliku slova C,” kaže Maier. “Savjet za stiliziranje: upotrijebite proizvode za teksturiranje, osušite kosu difuzorom i zagladite šiške okruglom četkom kako biste stvorili prekrasan prozračan izgled. Frizura se može brzo preoblikovati peglom i pletenicom.”