Active Beauty
Do uvojaka bez topline: kako uspješno uviti najljepše hladne uvojke?
Tekst: Margret Hoffmann, Theresa Haidinger

Styling preko noći

Do uvojaka bez topline: kako uspješno uviti najljepše hladne uvojke?

Uvijači i pegle za kosu mogu s vremenom jako oštetiti našu kosu. U najgorem slučaju, redovita uporaba alata koji rade na bazi vrućine, može čak dovesti do lomljenja kose i pucanja vrhova. Srećom, postoji pet odličnih i jednostavnih metoda s pomoću kojih možete postići kovrče u kosi bez njezina izlaganja toplini.

Do uvojaka bez topline: kako uspjeti?

1. Sasvim jednostavno: do uvojaka s pomoću čarapa


Kako ih postići?
Metoda najbolje funkcionira ako sa stiliziranjem započnete već nakon pranja kose, dok vam je kosa još vlažna. Rasporedite malo pjene po kosi koju potom trebate razdijeliti po sredini. Podijelite kosu u dva pramena približno iste veličine. Pričvrstite čarapu s otvorom prema dolje na jedan od dva pramena kose s pomoću kopče za kosu na stražnjoj strani vrata. Čvrsto omotajte kosu oko čarape. Pazite da ne budu previše labave, inače će postupak rezultirati nepravilnim uvojcima. Vrhove kose učvrstite gumicom i preko kose navucite čarapu koja štiti kosu od trenja i osigurava da se ne raščupa. Ostavite kosu da se potpuno osuši. Preporučujemo da kosu oblikujete navečer, a čarape skinete tek ujutro. Na kraju pročešljajte kovrče prstima ili češljem sa širokim zupcima.

Savjet: dulje sportske čarape od 100-postotnog pamuka najbolje su za oblikovanje kose.

2. Praktičan trik s TikToka za hladne uvojke koje oblikujete preko noći

Kako ih postići?
Navlažite kosu ili oblikujte kovrče odmah nakon pranja kose. Rasporedite malo pjene po kosi za dodatno učvršćivanje. Razdijelite kosu na dva jednaka pramena. Sada je potrebno pokazati svoju kreativnu stranu: iskoristite pojas od kućnog ogrtača! Materijal od frotira kovrče čini savršenima. Stavite ga na vrh glave poput rajfa i pričvrstite ga kopčama za kosu s desne i lijeve strane. Počnite na vrhu s tankim pramenom i omotajte ga oko remena s vanjske strane, izravno ispod kopči za kosu. Dodajte pramen postojećem i ponavljajte postupak dok se sva kosa ne omota oko remena. Zavežite vrhove kose i remen gumicom za kosu. Tako ćete osigurati da neki uvojci ne budu nepravilni na krajevima kose. Pustite da se kosa osuši preko noći i sljedeći je dan nježno počešljajte prstima ili koristite češalj sa širokim zupcima.

Savjet: umjesto remena za kućni ogrtač možete alternativno koristiti tajice ili traku za oblikovanje kovrči.

3. Romantični uvojci dobiveni metodom krafne

Kako ih postići?
Nakon pranja kose, umasirajte malo pjene ili slane vode u spreju u kosu prosušenu ručnikom - to poboljšava strukturu i postojanost uvojaka. Sada zavežite kosu na vrhu glave u rep, zatim je provucite kroz otvor gumice, omotajte kosu oko gumice ili jastučića za punđu, provucite vrhove kroz otvor i pričvrstite preostalu kosu kopčama. Nakon spavanja, pažljivo otpustite kosu, lagano je protresite, a vrhove uvojaka učvrstite s malo laka za kosu.

Savjet: umjesto jastučića za punđu možete koristiti i obične čarape koje omotate oko kose. Kosu dodatno osigurajte mrežicom za kosu!

4. Beach waves: do uvojaka metodom pletenice

Kako ga postići?
Ovakve kovrče također se mogu oblikovati bez topline. Opranu i ručnikom prosušenu kosu ukrotite s malo soli u spreju. Češljem podijelite kosu na tri dijela i svaki dio ispletite u labave pletenice. Umjesto gumica za pletenice, bolje je koristiti Invisibobbles (vezice za kosu u obliku spirale), jer biste čvrstim trakama za pletenice mogli prouzročiti uvijanje vrhova kose. Sljedeće jutro raspustite pletenice, lagano protresite kosu i učvrstite je s malo laka za kosu.

Savjet: gustu kosu treba malo prosušiti sušilom za kosu, jer se ispletena teško osuši preko noći.

5. Volumen s pomoću metode puža

Kako ga postići?
Pjena za kovrče daje elastičnost, sjaj i postojanost sitnih kovrči. Zato se nanosi na ručnikom prosušenu kosu odmah nakon pranja. Češljem prvo napravite razdjeljak po sredini, a zatim razdijelite pramenove širine oko pet centimetara. Sada uvijajte svaki pramen dok ne dobijete oblik puža. Potom dobivene puževe učvrstite gumicom za kosu ili ukosnicom. Sutradan kosu odmotajte. Ni u kojem slučaju ne češljajte kosu i svakako je učvrstite lakom.

Savjet: provjerite je li kosa potpuno suha prije nego što je raspustite. U protivnom će se uvojci potpuno opustiti.

6. Do uvojaka s pomoću papilota koje držite preko noći

Kako ih postići?
Papilote su prikladne za svaki tip kose i nježna su alternativa uvijačima i peglama za kosu. Čak i prirodno neukrotive kovrče s pomoću papilota dobivaju više definicije. Za korištenje alata za oblikovanje kosa mora biti gotovo sasvim suha, jer pjena ne može upiti vlagu. Podijelite kosu na pramenove češljem i uvrnite je u papilote. Ovisno o tome je li kosa namotana okomito ili vodoravno, dobivaju se različiti rezultati. Sljedećeg jutra ne fenirajte kosu! Jednostavno je protresite vrhovima prstiju, upotrijebite malo laka za kosu za učvršćivanje – i gotovo!

Savjet: ako odaberete papilote različitih promjera, dobit ćete prirodniji rezultat.

Uvojci bez topline: ovi proizvodi pomažu da dobijete najljepše uvojke

Za postojanost i elastičnost

„Sprej za učvršćivanje kovrča“ od Langhaarmädchen

od sada možete kupiti na dm Online Shopu

Za uvojke i valove preko noći

„Curl pjena za oblikovanje kovrča“ od Schwarzkopf

od sada možete kupiti u dm Online Shopu

Za velike i male uvojke

„Spužvasti uvijači za kosu 40 mm“ od ebelin

od sada možete kupiti u dm Online Shopu