Active Beauty
Najbolje frizure za tanku kosu

Predstavljamo 12 frizura koje će tanku kosu učiniti voluminoznijom.

Najbolje frizure za tanku kosu

Više volumena za tanku kosu također je stvar odgovarajuće frizure. Predstavljamo 12 frizura koje će tanku kosu učiniti voluminoznijom.

1. Okretni dugi paž

Dugi paž ne samo da je jedna od trendovskih frizura za 2019. godinu, već je i odličan za tanku kosu. Neovisno kako ga fenirate, frizura je savršeno promjenjiva i jednostavno se održava.

2. Frizure sa šiškama

Kompaktno rezane šiške omogućit će da paž izgleda trendy i mnogo bolje odgovaraju tankoj kosi nego nejednake, razbarušene inačice. Oblikovati se najbolje mogu losionom za kosu i feniranjem.

3. Nježne kovrče

Stepenaste frizure i kovrče savršena su kombinacija kada je u pitanju tanka kosa kojoj je potreban volumen. Dodatan učinak: Look djeluje romantično i ženstveno.

 

4. Podignuta kosa

Podignute frizure pun su pogodak i kada je riječ o tankoj kosi. Uz sprej za kosu i češalj za tapiranje volumen se stvara upravo tamo gdje je potreban. Posebno je lijepa punđa na zatiljku i pokoji pramen uz lice.

5. Dugi paž s dubokim razdjeljkom

Duboki razdjeljak sa strane mnogo pomaže tankoj kosi jer asimetrični izgled daje privid volumena. Učinak se može dodatno pojačati ako se sva kosa počešlja na stranu.
Za one hrabre: Isti se učinak postiže ako se sa strane kosa izbrije.

6. Valovi kao na plaži

Blagi se valovi, osim što daju pokretljivost kosi, lako stiliziraju. Za to je potrebno podijeliti kosu u nekoliko slojeva i postupno ju uvijati figarom. Ne zaboraviti zaštitu od topline za kosu!

7. Kratka frizura

Nije bitno je li elegantno ili ravno – kratka je frizura apsolutni miljenik među proljetnim frizurama 2019. Je li kosa tanka ili gusta, kod ove se frizure ne primjećuje – stiliziranje kratke kose uspijeva još bolje kada je kosa tanka.

8. French cut

French girl look djeluje nekomplicirano i opušteno te funkcionira jednako i kod kratke i kod duge kose. Odrednice: stepenasti rez, duge šiške i željeni „undone“ učinak. Sredstva za oblikovanje frizure učvrstit će kosu, a blago valovitoj kosi pružit će dodatan volumen.

9. Kratki paž s kovrčama

Ultimativna voluminozna frizura: stepenasti paž s kovrčama. Duboki razdjeljak sa strane čini kosu pokretljivijom, a za brzi, dodatan volumen jednostavno se prebaci na drugu stranu.

10. Klasičan paž

Za klasičnu paž inačicu tanka je kosa najpogodnija. Što je frizura kraća, imat će više volumena. Dodatnu postojanost pružit će šampon za suho pranje na tjemenu. Dostupan je za različite boje kose s odgovarajućom pigmentacijom.

11. Layered look

Ako tanka kosa seže ispod dužine ramena, obvezan je stepenasti rez. Na taj će način duga kosa padati lagano i prozračno te će odmah izgledati voluminoznije. Razlike među stupnjevima ne trebaju biti prevelike jer će time dužine biti pretanke.

12. Konjski rep

Jednostavan trik kako naglasiti klasik među frizurama: svezati dva konjska repa jedan preko drugog tako da gornji prekriva donji. Osim što daje privid voluminoznosti, jednako daje privid duže kose.