Active Beauty
8 savjeta za povećanje energije

Dajte organizmu snagu, na pravi način.

8 savjeta za povećanje energije

Opuštanje, uravnoteženost, mir i zadovoljstvo put je koji vodi do povećanja životne energije. Donosimo savjete kako povećati energiju i tako lakše prebroditi svakodnevicu.

Spavanje

Uredan san pomaže kako ponovno napuniti rezerve energije. Ako svome tijelu noću priuštite dovoljno sna, potičete njegovu regeneraciju. San je osnovna pretpostavka za prikupljanje energije i snage.

Osvježenje duha

Svakih sat i pol ustanite od radnog stola i na desetak minuta izađite van. Tako ćete potaknuti protok novih misli. Dnevno svjetlo i svjež zrak potaknut će ovu kratku stanku za opuštanje.

Osloboditi se tereta

Našu ravnotežu mogu poljuljati nerazjašnjene prilike, ali i konflikti. Ako popišete sve otegotne stvari i korak po korak počnete raditi na njihovom razrješenju, uskoro ćete ponovno uspostaviti ravnotežu.

Uživati u pokretu

Sport bi trebao biti izvor zadovoljstva, a ne dodatnog stresa. Zato ga kombinirajte sa zabavnim aktivnostima koje uključuju prijatelje i obitelj. Ma koje godišnje doba da je vani, možete pronaći aktivnosti koje će vas održavati u formi, a ujedno će vam pričinjati zadovoljstvo.

 

Zabavljati se

Nekada moramo sami sebe podsjetiti na to da život nije ispunjen samo obvezama. Smijeh pomaže u otpuštanju napetosti i sa sobom donosi novu životnu radost, a samim time i energiju. Bez obzira na to zbog čega ćete se smijati, gdje i s kime – najvažnija stvar je da vam pričinja zadovoljstvo!

Pravilno se hraniti

Prehrana ima značajno djelovanje na opće zdravstveno stanje. Tjestenina ili hrana pržena u vrućem ulju brzo se pretvara u šećere zbog čega u kratkome vremenu daje energiju. No stanje umora će nastupiti ponovno jer tijelo šećer brzo prerađuje. Zato biste trebali jesti puno povrća, balastnih tvari, voća i pseudožitarica.

Inspirirati se

Možete čitati knjige i biografije. Priče drugih ljudi koji su ostvarili velika postignuća, znanstvenika i istraživača u našem životu mogu biti inspirativne, pa čak i unijeti više motivacije. !

Pronaći osvježenje u mirisnim aromama

Arome eteričnih ulja poput limuna, naranče, ružmarina, bosiljka i peperminta iznutra bude naš duh. Jednostavno raspršite nekoliko kapi u prostru i ponovno osjetite svježinu.