Active Beauty
Popečci od couscousa i tikvica s umakom od kiselog vrhnja
vrijeme čitanja: min
Spravljeno s lakoćom

Popečci od couscousa i tikvica s umakom od kiselog vrhnja

Umjesto salate, couscous poslužujemo u obliku popečaka. Ovi popečci jednostavno se pripremaju, a mogu se pripremiti i unaprijed. Dodatni plus za obiteljski stol: popečci su ukusni i za velike i za male.

Popečci od couscousa i tikvica

Što vam je potrebno:

Sastojci za 4 porcije:

  • 400 ml povrtnog temeljca (npr. dmBio)
  • 400 g couscousa (npr. dmBio)
  • sol
  • papar
  • 2 žlice maslinovog ulja + maslinovo ulje za prženje (npr. dmBio)
  • 2 tikvice
  • 1 vezica peršina
  • 2 jaja
  • 2 čaše kiselog vrhnja
  • 1 češanj češnjaka, nasjeckan
Priprema:

1. Začinite couscous i ostavite ga da nabubri
Zakuhajte povrtni temeljac. Couscous začinite solju i paprom te prelijte vrućim temeljcem. Ostavite couscous da nabubri 10 minuta. Vilicom ga razrahlite i dodajte 2 žlice maslinovog ulja.

2. Nasjeckajte tikvice i pomiješajte s couscousom
Tikvice narežite na sitne komadiće, a peršin sitno nasjeckajte. Narezane tikvice i peršin dodajte couscousu zajedno s jajima te sve dobro promiješajte.

3. Pripremite umak od kiselog vrhnja
Kiselo vrhnje pomiješajte s češnjakom i začinite solju i paprom.

4. Oblikujte popečke i ispržite ih
Smjesu od couscousa, tikvica i jaja rukama oblikujte u ploške i pržite na maslinovom ulju dok ne postanu zlatnosmeđi. Nakon prženja stavite ih na papirnati ubrus da upije višak ulja. Poslužite s umakom od kiselog vrhnja.

Također ukusno: poslužite popečke kao prilog uz ljetne salate.

Popečke možete jednostavno pripremiti i u pećnici. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje i pecite na 200 °C (gore/dolje).

Nažalost, nismo pronašli rezultate za vašu pretragu. Pokušajte s drugim pojmovima za pretraživanje.