Popečci od couscousa i tikvica s umakom od kiselog vrhnja
Popečci od couscousa i tikvica
Što vam je potrebno:
Sastojci za 4 porcije:
- 400 ml povrtnog temeljca (npr. dmBio)
- 400 g couscousa (npr. dmBio)
- sol
- papar
- 2 žlice maslinovog ulja + maslinovo ulje za prženje (npr. dmBio)
- 2 tikvice
- 1 vezica peršina
- 2 jaja
- 2 čaše kiselog vrhnja
- 1 češanj češnjaka, nasjeckan
1. Začinite couscous i ostavite ga da nabubri
Zakuhajte povrtni temeljac. Couscous začinite solju i paprom te prelijte vrućim temeljcem. Ostavite couscous da nabubri 10 minuta. Vilicom ga razrahlite i dodajte 2 žlice maslinovog ulja.
2. Nasjeckajte tikvice i pomiješajte s couscousom
Tikvice narežite na sitne komadiće, a peršin sitno nasjeckajte. Narezane tikvice i peršin dodajte couscousu zajedno s jajima te sve dobro promiješajte.
3. Pripremite umak od kiselog vrhnja
Kiselo vrhnje pomiješajte s češnjakom i začinite solju i paprom.
4. Oblikujte popečke i ispržite ih
Smjesu od couscousa, tikvica i jaja rukama oblikujte u ploške i pržite na maslinovom ulju dok ne postanu zlatnosmeđi. Nakon prženja stavite ih na papirnati ubrus da upije višak ulja. Poslužite s umakom od kiselog vrhnja.
Također ukusno: poslužite popečke kao prilog uz ljetne salate.
Popečke možete jednostavno pripremiti i u pećnici. Obložite lim za pečenje papirom za pečenje i pecite na 200 °C (gore/dolje).