Okus Italije: pasta al limone sa zobenom kremom

Recept za vegansku tjesteninu al limone sa zobenom kremom

Što vam je potrebno?

Sastojci za 4 porcije:

  • 500 g špageta
  • 2 komada limuna (neprskanog)
  • 500 ml zobene kreme
  • papar
  • sol
  • muškatni oraščić
  • žličica šećera
  • 40 g veganskog preljeva za tjesteninu (umjesto parmezana)
  • peršin, nasjeckan

Priprema:

1. Skuhajte špagete
U velikom i visokom loncu zakuhajte vodu. Kad voda proključa, dodajte sol, a zatim tjesteninu.

2. Naribajte i iscijedite limun
U međuvremenu operite limun toplom vodom i osušite. Naribajte koricu limuna i dodajte je u mali lonac. Zatim prepolovite limune i iscijedite sok pa dodajte naribanoj korici u lonac. Zakuhajte i pustite da lagano kuha dok gotovo sva tekućina ne ispari.

3. Pripremite umak
Dodajte zobenu kremu u limunov sok i sve zakuhajte. Dodajte papar, sol, prstohvat muškatnog oraščića i šećer u umak.

4. Poslužite špagete
Ocijedite špagete i vratite ih u lonac. Prelijte ih limunovim umakom i dobro promiješajte. Poslužite na tanjurima, ukrasite veganskim preljevom za tjesteninu i nasjeckanim peršinom. Tko želi, može dodatno posuti koricu limuna po jelu.