Ljetni klasik u veganskoj varijanti: ukusna pasta s limunom i zobenom kremom
Okus Italije: pasta al limone sa zobenom kremom
Recept za vegansku tjesteninu al limone sa zobenom kremom
Što vam je potrebno?
Sastojci za 4 porcije:
- 500 g špageta
- 2 komada limuna (neprskanog)
- 500 ml zobene kreme
- papar
- sol
- muškatni oraščić
- žličica šećera
- 40 g veganskog preljeva za tjesteninu (umjesto parmezana)
- peršin, nasjeckan
Priprema:
1. Skuhajte špagete
U velikom i visokom loncu zakuhajte vodu. Kad voda proključa, dodajte sol, a zatim tjesteninu.
2. Naribajte i iscijedite limun
U međuvremenu operite limun toplom vodom i osušite. Naribajte koricu limuna i dodajte je u mali lonac. Zatim prepolovite limune i iscijedite sok pa dodajte naribanoj korici u lonac. Zakuhajte i pustite da lagano kuha dok gotovo sva tekućina ne ispari.
3. Pripremite umak
Dodajte zobenu kremu u limunov sok i sve zakuhajte. Dodajte papar, sol, prstohvat muškatnog oraščića i šećer u umak.
4. Poslužite špagete
Ocijedite špagete i vratite ih u lonac. Prelijte ih limunovim umakom i dobro promiješajte. Poslužite na tanjurima, ukrasite veganskim preljevom za tjesteninu i nasjeckanim peršinom. Tko želi, može dodatno posuti koricu limuna po jelu.