Active Beauty
Krafne iz pećnice: jednostavan i brz recept

Poklade

Krafne iz pećnice: jednostavan i brz recept

U bakino vrijeme bilo je lijepo provoditi sate u zagrijanoj kuhinji pekući zajedno krafne na ulju. Budući da je vrijeme za pečenje ovih dana često ograničeno, potreban nam je jednostavan i brz recept za krafne. Tu dobro dođe naš recept za krafne iz pećnice.

Osim sjajnog outfita za zabavu i pravog make-upa, jedna stvar ne smije nedostajati tijekom poklada, a to su krafne! Uz naš recept za krafne iz pećnice možemo ih sami ispeći u velikim količinama i tako malo uštedjeti na većim pokladnim proslavama.

Jednostavan i brz recept za krafne iz pećnice

Vrijeme pripreme:

60 minuta (od toga 30 minuta za dizanje tijesta)

Sastojci

Za tijesto:
  • 270 g glatkog brašna i malo brašna za posipanje
  • 35 g kristalnog šećera
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 100 ml mlijeka
  • naribana kora jednog netretiranog limuna
  • 2 jaja
  • 100 g maslaca
  • 1 vrećica vanilin šećera (npr. marke dmBio)
  • 1 prstohvat soli
Za punjenje:
  • marmelada od malina (npr. marke dmBio)
  • puding od vanilije (npr. marke dmBio)
  • 300 ml mlijeka ili bademovog mlijeka
  • 2 žlice šećera od šećerne trske (npr. marke dmBio)
Opcionalno:
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema

Priprema krafni iz pećnice:

1. Pripremite tijesto za krafne iz pećnice
Pomiješajte suhi kvasac s brašnom.
Dodajte kristalni šećer, sol, vanilin šećer, naribanu koricu limuna, dva jaja i omekšali maslac.
Mlijeko zagrijte, dodajte u smjesu i zatim dobro umijesite tijesto.
Pokrijte zdjelu krpom i ostavite tijesto na toplom mjestu oko pola sata.

2. Oblikujte krafne iz pećnice
Ruke pospite brašnom i oblikujte okrugle komade tijesta.
Komade tijesta malo spljoštite i prebacite ih u lim za pečenje obložene papirom za pečenje.

3. Pecite krafne u pećnici
Krafne pecite u pećnici na 200 °C uz gornje i donje grijanje oko 20 minuta.
Nakon što porumene, izvadite krafne iz pećnice.

Priprema punjenja:

4. Priprema kreme od vanilije
Zagrijte mlijeko u loncu, dodajte puding od vanilije i šećer od šećerne trske.
Sve zajedno miješajte pjenjačom dok ne nastane krema.

5.Punjenje krafni
Ohlađenu kremu od vanilije stavite u slastičarsku vrećicu i njome punite krafne.

Savjet: Umjesto kreme od vanilije, krafne se mogu puniti i pekmezom od malina ili nekim drugim pekmezom.

Prijedlog za posluživanje:

Na kraju krafne pospite šećerom u prahu.

Za vegane na kraju donosimo i primjere veganskih zalogaja.