Active Beauty
Retinol i vitamin C: ovo je razlog zašto ih kombiniramo
Tekst: Theresa Haidinger, Margit Hiebl

Tajni savjet za njegu kože

Retinol i vitamin C: ovo je razlog zašto ih kombiniramo

Retinol i vitamin C sada uvijek koristimo zajedno - ovo smo kopirali od novog beauty trenda skin cycling. Kada se ova dva vrlo učinkovita sastojka ispravno kombiniraju, rezultat će biti sjajno zdrava koža.

Skin cycling s retinolom i vitaminom C: glavni trend njege

Skin cycling s retinolom i vitaminom C trenutno je glavni trend njege. Zašto je to tako? Kod novog trenda skin cycling kombiniraju se intenzivne i potencijalno iritirajuće aktivne tvari. Aktivne tvari se izmjenjuju i nikada ne dolaze na kožu u isto vrijeme. Tako se koža opskrbljuje sa svim tvarima za njegu, a između primjena ima vremena za regeneraciju. Rezultat je gladak i puni ten.


Ovako to funkcionira:
  • Ujutro: vitamin C kombinirati sa zaštitom od sunca
  • Navečer: njega s retinolom i hijaluronskom kiselinom

Retinol i vitamin C: ovo mogu zvijezde njege za kožu

Klasičar protiv starenja retinol

Retinol (vitamin A) smatra se trendovskom aktivnom tvari za čvrstu i ravnomjernu kožu. On potiče vlastite kožne sinteze kolagena i obnovu stanica te osim toga smanjuje pigmentne mrlje. Budući da ova aktivna tvar često prouzrokuje suhoću kože, optimalno se može kombinirati s hidratantnom hijaluronskom kiselinom.

Vitamin C za predivan sjaj

Vitamin C potiče zaštitu stanica, a kod beživotnog izgleda kože pobrinut će se za veći sjaj i pomoći protiv hiperpigmentacije. Stoga dermatologinje preporučuju kombinaciju ovog multitalenta sa svakodnevnom zaštitom od sunca.

Kombinacija retinola i vitamina C: o ovome morate voditi brigu

Retinol se koristi samo uvečer! I sljedeći dan uvijek nanesite zaštitu od sunca jer je koža osjetljivija na sunce. Obavezno i uz jutarnje nanošenje seruma ili dnevne njege s vitaminom C ne zaboravite dodatno sredstvo za zaštitu od sunca. Ako se retinol koristi prvi put, pripazite. Koža bi se trebala postepen prilagoditi na ovaj sastojak. Ako se pojave crvenila, ljuštenje ili upale, alternativno koristite fito-retinole ili bakuchiol. Oni slično djeluju, ali su podnošljiviji za kožu.

Učinkovito smanjuje bore i linije

„be like phoenix noćni serum za lice Retinol 0,25%“ marke Nacomi

Kupi u dm online shopu

Za osjetno čvršću kožu noć

„3D-Retinol System krema za lice“ marke EVELINE COSMETICS


Kupi u dm online shopu

Za zaglađen i hidratiziran ten

„Anti-age maska za lice – retinol“ marke Balea

Kupi u dm online shopu

Ublažava tamne mrlje

„Glow Booster serum s vitaminom C“ marke Garnier Skin Active

Kupi u dm online shopu