Active Beauty
7 savjeta za savršeni ljetni cjelodnevni make up

Otporan na toplinu

7 savjeta za savršeni ljetni cjelodnevni make up

Želite li imati cool make up usred ljeta? Kada im to spomenete, mnogi će prvo pomisliti na razmazanu maskaru i masnu kožu. Uza svoje savjete jamčimo vam postojan i prekrasan ljetni make up, čak i na visokim temperaturama.

1. Tajni savjet za ljetni make up: obojite trepavice i obrve

Vodootporna maskara omiljeni je proizvod zbog svoje praktičnosti, još je praktičnije ako je ljeti ne moramo uopće nanositi. Trepavice i obrve možete obojiti u savršenu nijansu koja odgovara vašem tenu i kosi, tako da cijelo ljeto ne morate brinuti o maskari i olovkama za obrve. Postoje i setovi za bojenje za sve koji bi to rado obavili sami i koje mogu koristiti kod kuće.

2. Uvijek nosite sjenilo s podlogom

Ako se ljeti želite pokazati sa sjenilom, svakako biste trebali koristiti podlogu. Bez nje se sjenilo taloži u pregibu kapka, što nije atraktivno. Vrhovima prstiju podlogu nježno nanesite na pomični dio kapka. Uz podlogu kao bazu, sjenilo će se održati cijeli dan. Na kraju, možete koristiti i osvježavajući sprej za fiksiranje.

3. Serum umjesto kreme za ljetni ten

Sjajnu i masnu kožu ljeti je lako izbjeći. U vrućim mjesecima jednostavno prijeđite s uobičajene kreme za lice na serum. Matirajući serumi s hijaluronskom kiselinom, koji se brzo upijaju i daju vlagu, savršena su osnova za ljetni make up. Zbog ljetne rutine njege manje se masnoće stvara u T-zoni. Preko seruma obavezno nanesite kremu za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom. Sada su dostupni i u posebnoj varijanti za lice.

4. Kapi za samotamnjenje umiješajte u kremu za lice

Za lagani ljetni make up s efektom brončanog sjaja jednu do tri kapi umiješajte u proizvod kojime uobičajeno njegujete lice.
Savjet: ovu rutinu ponavljajte svakodnevno dok ne postignete željenu preplanulost. Nikada nemojte nanositi kapi izravno na kožu. Koja je prednost ovakvog pristupa? Kapi za samotamnjenje osiguravaju prekrasan ten, pri čemu kožu lica ne morate izlagati štetnom UV-zračenju.

5. Creme blush umjesto sjenila za usne

Jeste li za proizvod četiri u jednom? Vjerujemo da jeste! Za malo ružičaste boje na licu koristimo creme blush u toplom tonu breskve. Prstom nanesite malo proizvoda na jagodice, usne, vrh nosa i pomični kapak te sjenčajte.

6. Osvježenje na putu

Sprejevi za fiksiranje osvježavaju make up look tijekom dana, a imaju i učinak hlađenja, osobito ako se čuvaju u hladnjaku.

7. Koristite vodootporne proizvode

Proizvodi otporni na zamrljanje i znoj osiguravaju iznimno dugu postojanost, a podnose i visoke temperature na kojima će se drugi proizvodi otopiti ili razmazati. Postoje različite verzije olovke za oči, sjenila, maskare i gela za obrve otpornih na toplinu.

Ovi proizvodi pomoći će vam da imate savršen ljetni make up:

Vlaži do 24 sata
„Clean Philosophy Fix & sprej za lice” marke trend !t up

Kupite u dm online shopu

Lako se nanosi
„Blush Box rumenilo“ marke Catrice

Kupite u dm online shopu

Intenzivna doza hidratacije

„Aqua hidratantni serum za lice“ marke Balea
Kupite u dm online shopu