Active Beauty
Serum za lice: 4 razloga zašto ga više ne preskačemo

Malen, ali moćan: Serum za lice može postići prava čuda. Kako?

Serum za lice: 4 razloga zašto ga više ne preskačemo

Zateže, čisti i svakako njeguje: Korištenjem seruma za lice ostvarit ćete gotovo svaki zahtjev prema ljepoti. Jer tekući boosteri za njegu sadrže visokokoncentrirane sastojke koji već u samo nekoliko kapi razvijaju svoju punu snagu te iznutra osiguravaju blistavu kožu. Od boostera za sjaj do seruma protiv stresa: U dm-u pronađite odgovarajući serum za svoje lice.

Razlog zašto se više ne želimo odreći tih bočica i ampula iz naše njegujuće rutine te kako ih pravilno koristiti otkrivamo u nastavku.

4 razloga zašto je serum za lice naš novi omiljeni beauty proizvod

Nadopuna svakodnevne njege vrijednim sastojcima

Zašto biste trebali koristiti serum kada već imate njegujuću dnevnu i noćnu njegu kože? Jer ovo prvo ima sasvim drugačije djelovanje. U serumu sadržani visokokoncentrirani njegujući sastojci, a među njima ovisno o djelovanju često kiseline za lice i vitamini, zbog svoje vodene ili gelaste konzistencije puno brže i dublje prodiru u kožu. Jer mnoge kreme za lice sadrže tvari za obnavljanje kožne barijere i koje otežavaju prodor sastojaka u stanice kože. Serum za lice tako će optimalno nadopuniti Vašu svakodnevnu njegu kože – i to ne samo kod suhe kože. Važno je pritom obratiti pažnju da se serum uvijek koristi prije nanošenja kreme.

Uredna i higijenska primjena

Još jedan ništa manje važan aspekt: ambalaža. Većina seruma pakirana je u malim bocama s kapaljkom ili u obliku jednokratnih ampula. Oba oblika omogućuju urednu i higijensku primjenu jer će kapi dodirivati kožu samo na onim mjestima gdje bi to i trebali. Ostatak proizvoda ostaje netaknut i time što duže bez bakterija.

Savjet za primjenu: Serum nanesite na očišćenu i osušenu kožu na čelu, obrazima, vratu i dekolteu te ga nježno umasirajte kružnim pokretima. Koliko često biste trebali primjenjivati serum, ovisi o njegovim sastojcima – pritom treba obratiti pažnju na upute proizvođača.

Dubinsko djelovanje u trenu

Tek što je prstima nanesen na lice, serum se već duboko upija u kožu. Time ima dosta prednosti u odnosu na običnu njegujuću kremu: jer u serumu sadržane visokokoncentrirane njegujuće molekule mogu dublje prodirati u kožne stanice i tamo odmah razviti svoj puni potencijal. Serum za lice je, dakle, pouzdana pomoć u hitnim slučajevima i kod akutnih problema poput prištića ili nečistoća kože te može djelovati i protiv nastanka pigmentacijskih mrlja.

Odgovarajuća njega za svaku potrebu

Borite se s crvenilom, suhom kožom ili želite zaglađeniji izgled kože? Serum za lice može pomoći kod svakog tipa kože i svakog problema. Stoga je važno da pri odabiru seruma obratite pozornost na sastojke. Dok hidratacijski booster hijaluron pomaže protiv suhe kože i serumi protiv starenja s retinolom protiv starenja kože, vitamin C štiti od slobodnih radikala i pigmentacijskih mrlja. Kod prištića i nečistoća kože pomaže salicilna kiselina, dok će se crvena ili iritirana koža umiriti termalnom vodom.