Active Beauty
Plava kosa: ovako ćemo je nositi u 2024.

Inspirativna kolekcija

Plava kosa: ovako ćemo je nositi u 2024.

Plava kosa bila je i ostala omiljen način stiliziranja kose. Helmut Maier, menadžer zadužen za kvalitetu u dm frizerskom studiju savjetuje kako stilizirati plavu kosu u 2024.

Ovo su frizure u trendu za 2024. za plavu kosu

U suradnji sa svojim kreativnim timom Helmut Maier kreirao je trendove frizura za 2024. Tu su se našli i stylinzi za blistavo-plave nijanse kose. Pojašnjavamo što je popularno na polju frizura, plavih tonova i tehnika bojenja kose.

Svestrani izgled duge plave kose s vatrenim pramenovima

Svim dugokosim djevojkama koje rado nose pramenove, a koje povremeno žele promijeniti styling kose, sada je dostupan moderan stil šišanja s obrijanim dijelovima u kombinaciji s ekstenzijama u boji. „Ovdje se usmjerenim potezima britvice poigrava s različitim dužinama“, pojašnjava Maier. „Boja i styling sasvim odgovaraju novome duhu vremena, a ugrađene ekstenzije u blagim narančasto-crvenim nijansama omogućit će ovome looku da privuče poglede. Pologa se boji u neutralnu svijetloplavu nijansu koja prvenstveno pristaje hladnijim tonovima kože.“ Za početak dobro bi bilo probati obojiti pramenove u hladnijim nijansama, kao što je, na primjer, boja jagode.

Moderan shag

Ova stepenasta frizura s dugim šiškama na čelu još se naziva „bottle neck bangs“, a nosi se u kombinaciji s prirodno plavim tonom. Tehnikom „root-shadow-blond“ korijen djeluje tamnijim, čime se kreira više dubine,“ opisuje Maier. „Shag je prikladan za tanku do srednje jaku kosu. Slojevit rez sa šiškama postižu se šišanjem pojedinačnih dijelova prateći zamišljenu liniju u obliku slova C." Savjet za stiliziranje: upotrijebite proizvode za teksturiranje, osušite kosu difuzorom i glatko osušite šiške s pomoću okrugle četke kako biste stvorili prekrasno prozračan izgled. Frizuru je moguće brzo preoblikovati s pomoću pegle ili pletenjem pletenice.

Ovi plavi tonovi su u trendu za 2024.

  • Nude blond: jasan, neutralan ton idealan je za blijede tonove kože, koji u kombinaciji s platinastim tonovima nerijetko poprimaju nezdrav izgled. U završnici kosu ne bi trebalo izbjeljivati više od tri razine – što znači da savršena nijansa ovisi o individualnoj boji kose.
  • Beige-blond: ako vaša koža ima zlatne ili maslinaste podtonove, preporučljivo je bojiti je u beige-blond nijansu. Ova prirodna nijansa nalazi se točno između medeno zlatne i pepeljasto plave.
  • Plava nijansa pepela: hladna, elegantna boja savršeno se slaže s hladnim podtonovima. Pepeljasto plava može se nositi u vrlo svijetloj, ali i jako tamnoj izvedbi. Za ovu nijansu plave osobito je važna redovita njega srebrnim šamponima i maskama.
  • Topla jantarno plava: jantarno plava osobito je laskava za tople podtonove. Smeđe oči sjaje kroz zlatne odsjaje kose. Kako bi ova moderna nijansa prošarana narančastom nijansom izgledala dobro, uvijek je treba njegovati. Inače, ova nijansa plave može brzo poprimiti zapušteno-žućkast izgled,

Ove tehnike bojenja plave kose bit će popularne u 2024.

  • Jednobojna izvedba: ista nijansa plave od korijena do vrha - ova tehnika bojenja kose osobito će biti popularna u 2024. Look je također viđen na nekoliko modela na Fashion Weeku (na primjer, na Onitsuka Tiger).
  • Skandinavski rez kose: ovom tehnikom izbjeljuju se samo dlačice oko lica. Ako su pramenovi već izraženi, savršeno će se uklopiti u ovaj look. Ostatak kose nije potrebno izbjeljivati, jer skandinavski rez kose automatski cijelu kosu čini svjetlijom.