Active Beauty
Ovako se kosa priprema na hladnoću

Kosa je ispucala i nema sjaja, a i frizura općenito nije baš lijepa?

Ovako se kosa priprema na hladnoću

Jesen je pred vratima, temperature se spuštaju i počinje suhi period za kožu i kosu, kao i svake godine. Kao i koža, kosa također treba puno njege tijekom prijelaznog razdoblja. Jer promjena između topline zatvorenog prostora i hladnoće vani dodatno opterećuje kosu koja se još oporavlja od slane vode i sunca ljeti.

Kad je kosa suha, slamnata i bez sjaja, regenerirajući šamponi, regeneratori i kure pružaju prvu pomoć. Ponovno sređuju kosu i daju beživotnim pramenovima jaču strukturu i svilenkast sjaj. Protiv ispucalih vrhova bademovo ulje, masirano u vrhove kose, čini mala čuda.

Kosa je dobro hidratizirana, ali bi mogla biti i bujnija? Njega kose iznutra daje novi sjaj. Osim prehrane bogate proteinima s visokim udjelom cjelovitih žitarica, možete uzimati i dodatke posebno razvijene za kosu. Cink, biotin, selen, silicijeva kiselina i vitamini skupine B djeluju kao pojačivači rasta kose i ojačavaju kosu – neki od njih su uključeni u kompleks Haar Vital marke Mivolis ili vitalne kapsule marke Abtei.

Ovaj je problem poznat svim damama s pokrovom na glavi: Čim skinete pokrivalo za glavu, kosa će vam biti potpuno neuredna. Zbog suhog zraka grijanja i blagog trljanja o pokrivalo, kosa se napuni električno. Obuzdavanje kose najbolje će uspjeti s antifrizz proizvodima. Učinak ovih styling sprejeva aktivira se sušenjem fenom.

A što ako ujutro kasnite ili nemate volje za pranjem kose? Suhi šamponi pomažu da frizura opet blista. I usput pratite trendove, jer je ovaj klasični proizvod za kosu sada opet vrlo popularan. Pogotovo tijekom hladne sezone.