Active Beauty
Hijaluronski šampon: ovako se provodi inteligentna njega kose
Tekst: , Margit Hiebl

Skinification

Hijaluronski šampon: ovako se provodi inteligentna njega kose

Skinification je naziv novog trenda kod kojeg se sastojci za njegu kože koriste i za kosu. Boosteri za ljepotu, prije svega hijaluronski šampon, pružaju zanemarenoj kosi i oštećenim vrhovima ponovno nježan sjaj.

Ovako djeluje hijaluronski šampon

Kao i kožu lica, tako i kosu hidratizira aktivna tvar hijaluronska kiselina. Jer kosa je kao i koža svakog dana izložena mnogim štetnim utjecajima poput UV zraka, grijanog zraka i ispušnih plinova. Hijaluronski šampon pomaže na način da prodire u vanjski sloj kose i tamo zadržava vlagu. Posebno duga kosa sa suhim i ispucalim vrhovima profitira od ovog učinka.

Ove aktivne tvari njeguju vlasište i kosu

Avokado i aloe vera su također boosteri njege koji su već poznati iz njege lica. Oni hidratiziraju i ublažavaju i svrbež vlasišta koje je sklono stvaranju peruti. Proteini pružaju strukturu i regeneraciju. Tu spada i aminokiselina arginin. Dobro podnošljiv element koji sadrži tijelo pomaže u funkciji barijere kod vlasišta te daje energiju za procese rasta. Ujedno pomaže i u sprečavanju pucanja kose. Dodatni strukturni element vlastite kože je kolagen koji primijenjen direktno na kosi pruža volumen. U najbolju njegu za ispucalu kosu i lokne spadaju i ulja. Ona zatvaraju vanjski sloj kose i štite ga od utjecaja iz okoliša. Ulje iz sjemenki grožđa je toliko lagano da se može i čisto umiješati u vrhove. I vitamin C i biotin jačaju i štite kosu od štetnih utjecaja iz okoliša. Ako je kosi potrebna intenzivna njega, najbolje je koristiti visoko koncentrirani serum.

Zdravo vlasište s niacinamidom i AHA i BHA kiselinama

Niacinamid se cijeni u njezi kose zbog njegovog umirujućeg i protuupalnog djelovanja. Isto djelovanje postiže ovaj sastojak i na vlasištu i osim toga ublažava stvaranje peruti. Kemijski pilinzi ne uklanjanju naslage samo na koži. I vlasište se čisti pomoću AHA ili BHA kiselina i sprječava se začepljivanje folikula kose zbog kojih dolazi do stvaranja peruti.

Skinification: ovi proizvodi njeguju kosu od vlasišta do vrhova

Njeguje s biouljem od avokada i maslacem od manga

„natural beauty obnavljajući regenerator“ marke Balea

Kupi sada u dm online shopu

Sadrži njegujuću hijaluronsku kiselinu

„Hydra Hyaluronic 72H hidratizirajući šampon“ marke L'ORÉAL PARIS ELVITAL

Kupi sada u dm online shopu

S kofeinom i sastojkom Baicapil

„Serum za rast + snagu“ marke Balea Professional

Kupi sada u dm online shopu