Active Beauty
Promjena sezone: 5 savjeta za Vašu proljetnu dekoraciju 2023.

Spring-Vibes

Promjena sezone: 5 savjeta za Vašu proljetnu dekoraciju 2023.

Proljetne dekoracije trebale bi izgledati lijepo i jednostavno te brzo za izradu, a koštati malo ili čak ništa. Novi dodaci za stanovanje svake sezone ne čine dobro niti našem novčaniku niti je to posebno održivo.

Kod dekoriranja je važna kreativnost

Umjesto da svake godine pravite zalihe najnovijih dodataka za dom, potpuno je smisleno prvo detaljnije pogledati postojeće dekoracije. Jer često se stari predmeti mogu inscenirati na sasvim nov način. Kako bi primjerice bilo s originalnim okvirom za gredice za balkon i terasu - izrađenu od starog posuđa? Ili cvijeće u staklenci koja se predivno može izraditi u staklenkama od začina i marmelade? A ako to nužno mora biti nova dekoracija, ima smisla fokusirati se na bezvremenost kako bi se novosti u budućnosti uvijek mogle predstaviti na nove načine.

Pet jednostavnih trikova za Vašu proljetnu dekoraciju 2023.

Promjena boja

Korištenjem boje cijelim se prostorijama može vrlo brzo dati novo svjetlo. Umjesto da se odmah svi zidovi boje u nove boje, značajniji su mali i suptilni potezi rukom koji će dati velik učinak - primjerice promjena navlaka za jastuke na kauču. Dok su u hladnom godišnjem dobu važni mekani materijali i prigušeni tonovi, proljetna dekoracija 2023. koncentrira se na svjetleće tonove boje i lagane tkanine poput viskoze, lana ili pamuka. Uostalom: presvlake se mogu bez puno muke napraviti i samostalno i bez šivaće mašine. Uradi sam blogovi pravo su mjesto za pronalazak odgovarajućih uputa.

Predstoji potpuni procvat

Da, nije tajna da se sa svježim cvijećem odmah k nama useljava i proljeće. U tu svrhu aranžirajte ranunkule, tulipane i šumarice (sada je njihova sezona) u prozirnoj vazi - ovdje se rado vide grupice cvijeća. Ali kako bi bilo i s nečim potpuno novim? Na primjer, cvjetovi u čaši. U jednu staklenu posudu stavite veliku količinu različitog cvijeća i napunite je vodom. Pripazite samo da se ne stvore mjehurići zraka jer će se samo tako dugo očuvati ljepota cvjetova. Savjet: cvijeće s debelim cvjetnim glavama poput ranunkule daje najbolje rezultate za ovu proljetnu dekoraciju.

Mirisne svijeće

Čim nakon duge zime po prvi put osjetimo cvjetne mirise ili citrusne arome, znamo: stiglo je proljeće! Taj se osjećaj međutim može vrlo jednostavno postići u domu pomoću mirisnih svijeća. Za to je najbolje međusobno kombinirati različite arome - ruža je izvrsna u kombinaciji s narančom ili nijanse jasmina s limunom. Sada samo još postavite svijeće na stolić i inhalirajte proljeće uz ispijanje čajeva i čitanje dobrih knjiga.

Prirodni elementi za stanovanje

Za proljetnu dekoraciju 2023. pretežno se koriste prirodni materijali poput drveta, kamena ili suhog cvijeća. Za to su prikladni mali dekorativni objekti od gline ili porculana, prije svega ptice i gljive, kao i prirodna vlakna u najrazličitijim oblicima. Vrlo je tražen ratan koji se i ove godine prezentira s nove i moderne strane. Prirodna dekoracija je džoker za interijer u svakom godišnjem dobu, a u proljeće će posebno dati pravu količinu svježine i ugodnosti u domu.

Upijajte sunce i budite sretni

Već nas je prije dvadeset godina grupa die Fantastischen Vier u istoimenoj pjesmi pozivala na to da brige ostavimo iza sebe i da umjesto toga vjerujemo u snagu sunca. I s time su bili u pravu: u međuvremenu mnoge studije pokazuju da se u direktnom kontaktu sa sunčevim svjetlom odmah potiče proizvodnja hormona sreće, serotonina.
Učinimo dakle to što nam savjetuje taj njemački hip hop bend: izvalimo se na nekom ugodnom mjestu na suncu u stanu i uživajmo! I ne zaboravite zaštitu od sunca!