Kako uspješno napraviti drip cake?

Sastojci:
Za tijesto:
  • 6 jaja
  • prstohvat soli
  • 175 g šećera
  • čajna žlica vanilin-šećera
  • 100 g bezglutenskog brašna
  • 80 g kukuruznog škroba
Za kremu:
  • 500 g jagoda
  • 400 ml vrhnja za šlag
  • 2 pakiranja kremfixa
  • 1 jušna žlica šećera
  • 1 jušna žlica vanilin-šećera
Za preljev:
  • 125 g šećera u prahu
  • 2 jušne žlice limunova soka
  • prehrambena boja, crvena
  • šaka jagoda
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 °C s uključenim gornjim i donjim grijačima. Dva mala kalupa promjera 20 cm obložite papirom za pečenje.
2. Odvojite bjelanjak od žutanjka pa istucite bjelanjke sa solju i 2-3 žlice šećera u čvrsti snijeg.
3. Žumanjke umutite s 3 žlice tople vode, preostalim šećerom i vanilin-šećerom, dok ne postanu gusti i kremasti.
4. Pomiješajte brašno sa škrobom.
5. Na smjesu od žumanjaka stavite tučene bjelanjke, preko toga prosijte brašno i lagano umiješajte velikom žlicom dok ne dobijete prozračnu smjesu.
6. Pola smjese dodajte u kalup i pecite u pećnici oko 20 minuta dok ne porumeni. Zatim izvadite iz kalupa i ostaviti da se ohladi.
7. Ohlađeno tijesto prerežite po sredini tako da dobijete ukupno četiri sloja kolača.
8. Za kremu operite, očistite i na ploške narežite jagode. Umutite čvrsti šlag s kremfixom, šećerom i vanilin-šećerom.
9. Svaki sloj kolača premažite s 1/3 kreme i preko poredajte 1/3 jagoda. Završni sloj ukrasite preljevom i jagodama.
10. Za pripremu preljeva pomiješajte šećer u prahu s limunovim sokom da dobijete kompaktnu glazuru. Obojite u ružičastu boju s nekoliko kapi crvene prehrambene boje i prelijte kolač, pazeći da postignete prepoznatljiv efekt prelijevanja preko ruba.
11. Ostavite da se glazura stvrdne i ohladite do posluživanja.
12. Poslužite ukrašeno jagodama.
 
Savjet:
Umjesto šećerne možete koristiti glazuru od bijele čokolade s dodatkom prehrambene boje!