Active Beauty
Recepti: Šarene i hrskave ljetne salate za 15 minuta

Svježe i hrskave salate idealne su za ljeto. Otkrivamo najbolje recepte za ljetne salate.

Recepti: Šarene i hrskave ljetne salate za 15 minuta

Ljetna salata mora biti hrskava, po mogućnosti originalna, a mora i dobro zasititi. Stoga je potrebno više od nekoliko zelenih listova – i to šaka inspiracije. No ima je dovoljno u ovim idejama.a Ipak ljetnim salatama nije potrebno više od 15 minuta.

Salata od slanutka i rajčice s grilanim avokadom

Na prepečenom kruhu ova salata postaje luksuzna inačica klasičnog tosta s avokadom.

Vrijeme pripreme:
15 minuta

Sastojci za 2 osobe:
1 limenka slanutka
3 žlica suncokretova ulja
8 čajnih žlica tahinija
1 jušna žlica hoisin umaka
2 avokada
200 g koktel rajčica
1/2 svježeg krastavca
svježa menta
1/2 limuna
sol
papar

Priprema:
1. Ocijedite slanutak i preprižite s 1 jušnom žlicom suncokretova ulja 3 minute. Dodajte hoisin umak i pržite dodatne 2 minute.
2. Stavite slanutak u zdjelicu. Prepolovite avokado, izvadite košticu, začinite solju i paprom i stavite s voćnom srži prema dolje 5 minuta u tavicu dok površina ne postane lagano hrskava.
3. Nasjeckajte mentu sitno, narežite krastavac na kockice i prerežite rajčice na četvrtine. Sve pomiješajte, začinite solju i paprom i nakapajte nekoliko kapi limunova soka.
4. Napunite mješavinu i polovice avokada i ukrasite tahinijem i mentom.

Salata od korabice i jabuke s kozjim sirom i brusnicama

Vrijeme pripreme:
15 minuta

Sastojci za 4 osobe:
3 žlica suncokretova ulja
2 jušne žlice oraha
2 jušne žlice brusnica
2 jušne žlice meda od akacije
3 jušne žlice balzamičnog octa
1 korabica
1 zelena jabuka
60 g kozjeg sira
1 šaka rukole
1 jušna žlica srednje ljutog senfa
sol
papar

Priprema:
1. Za dresing stavite suncokretovo ulje, med od akacije, balzamični ocat, senf, sol i papar u zdjelicu i dobro promiješajte pjenjačom.
2. Operite rukolu. Operite jabuku i korabicu i narežite na kockice. Pomiješajte sastojke s dresingom.
3. Nasjeckajte orahe, usitnite kozji sir prstima i pospite preko salate. Na kraju ukrasite brusnicama.