Active Beauty
Priprema obroka za ponijeti: slojevita salata s piletinom, mrkvom, jabukom i kupusom

Osnovne namirnice

Priprema obroka za ponijeti: slojevita salata s piletinom, mrkvom, jabukom i kupusom

Poslastica u kojoj uživate sloj po sloj. Uzmite svježe i sezonske sastojke za salatu, nasjeckane i atraktivno poslagane u čašu, marinirane hrskavim sjemenkama suncokreta i ukusnim preljevom… i naša slojevita salata je spremna! Najbolje od svega, slojevita salata ne samo da je ukusna u kućnom uredu nego se može jednostavno pripremiti za ručak u pokretu.

Priprema obroka za ponijeti: slojevita salata s piletinom, mrkvom, jabukom i kupusom

Sastojci za 4 porcije

  • 250 g piletine, pečene
  • 200 g bijelog kupusa
  • 200 g crvenog kupusa
  • 2 mrkve
  • 3 jabuke
  • 60 g sjemenki suncokreta

Sastojci za preljev

Priprema salate u slojevima

1. Pripremite sastojke za piletinu i salatu
Piletinu natrgajte ili narežite po želji. Bijeli i crveni kupus očistite i posebno narežite na trakice. Mrkvu očistite i ogulite te narežite na sitne trakice ili naribajte na krupno. Jabuke operite, očistite i narežite na kockice. Suncokretove sjemenke tostirajte u tavi i ostavite da se ohlade.

2. Složite zeleni salatu u slojevima.
Meso, bijeli kupus, mrkvu, jabuke i crveni kupus slažite u staklenke s poklopcem (cca 350 ml) i lagano pritisnite. Po vrhu pospite sjemenke suncokreta.

3. Pripremite preljev
Umutite sve sastojke za preljev i začinite solju i paprom.

Savjet za pripremu obroka: salatu i preljev odvojeno napunite za ponijeti. Zatvorite staklenke i stavite u hladnjak dok ne budu spremne za jelo.