Active Beauty
Galentinovo 2024.: ovako slavimo Dan prijateljica

Dan prijateljica

Galentinovo 2024.: ovako slavimo Dan prijateljica

13. veljače ponovno slavimo Galentinovo s našim najboljim prijateljicama Odakle zapravo dolazi taj običaj? I kako najbolje proslaviti taj dan? Donosimo odgovore.

Značenje Galentinova

Galentinovo slavimo (Galentine’s Day) 13. veljače. Riječ je kombinacija riječi "gal" i "Valentinovo" i odnosi se na dan posvećen najboljim prijateljicama. „Gal" dolazi iz engleskog i znači „prijateljica" ili "djevojka". Vara se onaj tko misli da je ovaj dan potekao iz stare engleske tradicije. Galentinovo izvorno je stvoreno u seriji “Parks and recreation” 2010. (druga sezona). Glavni lik, Leslie Knope (glumi je Amy Poehler) burno slavi prijateljstvo sa svojim prijateljicama i provodi veselu večer s njima - bez muškaraca i djece. Budući da prijateljice nisu na prvom mjestu samo tu večer, Galentinovo je rezervirano za dan prije Valentinova. Prijateljstva su važna u životu, najbolja prijateljica prati nas u nevolji i uvijek je tu za nas i naše probleme. Bez obzira na to jesmo li trenutačno u vezi ili smo samci, vrijeme je da na ovaj dan proslavimo svoja ženska prijateljstva.

Četiri ideje, kako 2024. možemo proslaviti Galentinovo:

1. Zajednički party u pidžamama

Večer gledanja romantičnih komedija (ili koji god da vam je omiljeni žanr), opuštanje i grickanje kokica i slatkiša - zvuči kao savršena ženska večer. Ili možemo jednostavno otpustiti sve svoje emocije pjevajući ljubavne balade na večeri karaoka... na Galentinovo možemo raditi sve u čemu mi djevojke uživamo.

Ovi filmovi osnažuju žene:

  • Pitch Perfect 1-3 (2012., 2015., 2017.) s Annom Kendrick, Rebel Wilson i Brittany Snow (streaming na Netflixu; 1. i 2. dio na YouTubeu, sva 3 filma na Apple TV-u, Google Play filmovi i serije)
  • Isn’t it Romantic (2019.) s Rebel Wilson kao protagonisticom (za streaming na Netflixu, YouTubeu, Apple TV-u, Google Play filmovima i serijama)
  • I Feel Pretty (2018.) s Amy Schumer u glavnoj ulozi (streaming na YouTubeu, Apple TV-u, Google Play filmovima i serijama)
  • Seks i grad - film 1 i 2 (za streaming na Netflixu; prvi film na YouTubeu, oba filma na Apple TV-u, Google Play filmovi i serije)
  • Bad Moms 1 i 2 (2016., 2017.) s Milom Kunis, Kathryn Hahn i Kristen Bell (streaming na Netflixu, YouTubeu, Apple TV-u, Google Play filmovima i serijama)

2. Počastite se kućnim spa tretmanom

Provedite opuštajuću večer u kućnom spa centru i razgovarajte o tajnama. Prvo zajedno napravite masku za lice, a zatim si priuštite luksuzni tretman noktiju. Nakon toga nalakirajte svoje moderne nokte u boji borovnice uz pomoć najboljih prijateljica pa će vaša manikura izgledati puno profesionalnije. Ako želite, možete isprobati i nove frizure ili napraviti vlastite pramenove.

3. Napišite zahvalnicu svojoj najboljoj prijateljici

Amy Poehler poučava nas kako to učiniti u "Parks and Recreation": svakoj prijateljici piše osobno pismo o tome što voli i cijeni kod nje. Bilo pismom bilo zahvalnicom, krajnje je vrijeme da svojoj najboljoj prijateljici kažemo što mislimo da je tako dobro na njoj i da joj zahvalimo na našem divnom prijateljstvu. Usput, ovdje možete pronaći ideje za ručno izrađene čestitke i lijepe izreke za inspiraciju.

4. Dajte svojem najboljem prijatelju osobni poklon

Galentinovo nije namijenjeno poticanju potrošnje, ali su osobni darovi dopušteni. To pokazuje da poznajemo snove naših prijateljica i podržavamo njihove želje. Možda ih čak iznenadimo nekim domaćim proizvodom? Ako još nemamo prikladnu ideju čime ove godine najboje razveseliti najbolju prijateljicu, donosimo deset originalnih poklona za žene za Valentinovo.

Dodatni savjet: veliki izbor grickalica i slastica za Valentinovo potražite na dm.hr