Active Beauty
Nova godina, nova Ja: šest savjeta kako da postanete fit!
Tekst: Elisabeth Sas, Lena Jacobi, Carolina Forstner

Vrijeme uživanja

Nova godina, nova Ja: šest savjeta kako da postanete fit!

Kombinacija teških obroka, stresa, malo sna i povremenog mamurluka pravi je izazov za tijelo. Pokazat ćemo Vam kako uz šest jednostavnih savjeta možete pobijediti svoje unutarnje slabosti i dobro započeti te ponovno biti u formi u novoj godini.

Ovako se sasvim jednostavno vratite u formu!

1. Naizmjenično tuširanje

Naizmjenično tuširanje toplom i hladnom vodom može učiniti da se osjećate kao novi. Naizmjenično tuširanje jača Vaš imunološki sustav i regulira cirkulaciju. Piling jednom tjedno također razbuđuje tijelo i uklanja odumrle stanice kože.


2. Više kretnje

Tijekom blagdana ste najviše kalorija potrošili na putu od kauča do hladnjaka?
Dosta je s time! Ali ne morate dati svoj maksimum u prvih nekoliko tjedana. Dajte svom tijelu vremena da se navikne na kretanje. Pokušajte integrirati sport u svoj svakodnevni život. Postavite si male, realne ciljeve koje ćete sigurno ostvariti.

3. Izađite na zrak

Ne mora to biti trčanje na temperaturama ispod nule. Također će pomoći ako se dobro umotate. Svjež zrak cijeli organizam obogaćuje kisikom. Garantirano ćete se nakon toga osjećati puni energije! Ako se uz to i znojite, kroz kožu izbacujete i toksine i produkte metabolizma.


4. Pripazite na prehranu

Pažljivo pratite svoje prehrambene navike neko vrijeme: svakako unosite manje masti i šećera. U tome Vam može pomoći dnevnik prehrane. Izbjegavajte dijete i preferirajte uravnoteženu, intuitivnu prehranu. Započeti novu godinu s dijetom je dobronamjerna zamisao, ali često vodi ka suprotnom: jo-jo efekt odmah natrag udvostručuje teško izgubljene kilograme. Bolje je da svjesno uživate u svojim obrocima!


5. Mentalna aktivnost

Polako nastavite s mentalnom aktivnošću koja je možda zanemarena tijekom praznika: čitajte novine za doručkom. Odgovorite na zaostalu poštu i mailove. Svaku večer pročitajte nekoliko stranica neke dobre knjige (možda ste čak dobili jednu na dar?).

Također je dobro odabrati uzbudljiv tečaj za nadograđivanje znanja za nadolazeću godinu koji ste oduvijek željeli pohađati. A pomaže i rjeđe gledanje u mobitel – jer to Vam samo odvlači pažnju.


6. Pijte manje alkohola

Alkohol je posebno kaloričan. Stoga je potpuno odricanje od alkoholnih pića na neko vrijeme dobra osnova za postizanje bolje forme. Postoje i mnoge ukusne alternative alkoholu, poput bezalkoholnih koktela ili nezaslađenih, čajeva koji ujedno potiču metabolizam.