Active Beauty
Sredstva za jačanje imuniteta: proizvodi koji pomažu u prevenciji prehlada

Snaga prirode

Sredstva za jačanje imuniteta: proizvodi koji pomažu u prevenciji prehlada

Osobito na početku sezone prehlada, dosadne prehlade poput kašlja, curenja iz nosa, grlobolje i infekcija sličnih gripi kruže vrtićima, školama i radnim mjestom. Kako bismo spriječili patogene da se udomaće u našim tijelima, sada se oslanjamo na sredstva za jačanje imuniteta zahvaljujući kojima možemo izbjeći prehlade. Ovim biljnim aktivnim sastojcima možete se dobro naoružati protiv zaraznih bolest

Ovih sedam sredstava za jačanje imuniteta mogu pomoći u prevenciji prehlade:

Prehlade su dosadne i neugodne. Čim ih zaradimo, vrijeme da ih se brzo i riješimo i brzo se osjećamo bolje uz kućne lijekove za prehladu. Kako bi spriječili pojavu infekcije, ova sredstva za jačanje imuniteta mogu imati potporni učinak:

1. Brusnica

Crvene bobice iz Kanade prave su vitaminske bombe. Povrh svega, njihov visok sadržaj vitamina C jača naš imunološki sustav. Brusnice također potiču tjelesnu proizvodnju protuupalne acetilsalicilne kiseline.

Dodatni savjet: na dm.hr postoji veliki izbor proizvoda s vitaminom C kao i zanimljivosti o brusnicama.

2. Kurkuma

Žuti prah je snažan antioksidans i štiti od slobodnih radikala i drugih negativnih utjecaja iz okoliša koji slabe naš imunološki sustav. Proteini sadržani u kurkumi mogu podržati imunološki sustav tijela i spriječiti infekcije.


3. Korijenje pelargonije

Pelargonije su oduvijek bile prirodni lijek za respiratorne infekcije poput akutnog bronhitisa, ali i za upaljene sinuse. Osušeni korijeni biljke sadrže antibakterijske i antivirusne sastojke, a također su i ekspektoransi.

4. Moringa

Čudesno drvo, kako još nazivaju moringu, smatra se jednom od nutritivno najbogatijih biljaka na svijetu. Sadrži željezo, kalcij, kalij, magnezij, vitamine C, A, E, vitamine B skupine i antioksidanse koji podržavaju imunološki sustav i mogu djelovati protuupalno.

5. Pasji trn

Narančasto divlje voće sadrži više vitamina C od većine agruma, zbog čega se male bobice nazivaju i "limunima sjevera". Vitamin C i cink u pasjem trnu štite od prehlade i pospješuju zacjeljivanje rana.

6. Đumbir

Gingerol, ljuta tvar koja đumbiru daje tipičan začin, ima sličan učinak kao aspirin. Gomolj je također bogat eteričnim uljima. Đumbir se koristi kod oboljenja od gripe te upale grla i grlobolje.

7. Spirulina

Cijanobakterija, također poznata kao mikro- ili plavo-zelena alga, bogata je željezom, klorofilom i beta-karotenom. Spirulina se također smatra dobrim izvorom biljnih proteina. Pigment u algi djeluje antioksidativno i jača imunološki sustav.

Ovi proizvodi za jačanje imuniteta dostupni su u dm prodavaonicama:

Doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa

Mivolis kapsule s ekstraktom brusnice i vitaminom C

Kupite odmah u dm online shopu

Osviješten dodatak u svakoj kuhinji

dmBio mljevena kurkuma

Kupite odmah u dm online shopu

Izvrsna pomoć dolazi iz drevne tradicije Ayurvede

DARvitalis eko tinktura – ashwagandha

Kupite odmah u dm online shopu

Prirodna zaštita imunološkog sustava

Medex gelee royale matična mliječ i vitamin D

Kupite odmah u dm online shopu

Granule za konzumaciju bez vode

Multivita vitamin C + Cink Direct s okusom limuna

Kupite odmah u dm online shopu

Vrijeme čaja s mrvicom đumbira

dmBio začinski sok od đumbira

Kupite odmah u dm online shopu

Prirodno sadrži klorofil, vitamine i minerale u tragovima

Biovega spirulina u prahu

Kupite odmah u dm online shopu