Active Beauty
Doručak za djecu: uz ova 4 savjeta možete dobro započeti dan

Probuđeni

Doručak za djecu: uz ova 4 savjeta možete dobro započeti dan

Kako izgleda zdrav doručak za djecu? Budući da i okusi i vrste doručaka mogu biti jako različiti, kao roditelj morate biti fleksibilni. S obzirom na preferencije vezane za doručak, djeca se mogu jako razlikovati. Tako se jedni svrstavaju u redove obožavatelja posebne kobasice, dok drugi pokazuju mrzovolju upravo za vrijeme doručka!

Zdrav doručak – četiri tipa, četiri inspiracije i savjeti

1. Strastvene izjelice

Šunka, sir, salama - umjesto kruha s marmeladom ili zobene kaše, vaše će dijete dan radije započeti nekim obilnim jelom. Da biste svoju ponudu učinili raznolikom, jedno jutro poslužite kajganu, a drugo omlet. Za pripremu vam treba isto vremena kao i kad na pecivo namažete maslac, obrok je zasitan i donosi blagodati za zdravlje. Jaja sadrže brojne hranjive tvari i izvrstan su izvor željeza.

Usput: dodavanjem sitno nasjeckanog povrća lako možete prokrijumčariti dodatne vitamine u jelima od jaja.

Savjet: rotacije doručaka dobar su način i osiguravaju ravnotežu.


Veseli tanjur za izjelice

„nature zdjelica“ marke babylove

Kupite u dm online shopu

2. Ljubitelji kaše od žitarica

Zobene kaše odličan su doručak za cijelu obitelj. Za jednu porciju zagrijte 200 ml tekućine, dodajte 4 žlice zobenih pahuljica i lagano kuhajte 1-2 minute. Potom kašu uklonite sa štednjaka, ostavite da kratko odstoji i oplemenite preljevom po želji.

Savjet: kaša ne samo da vašoj djeci daje važne hranjive tvari nego su topli obroci i zasitni te potiču metabolizam.


Čokolada i orasi za ljubitelje kašica

„Kaša za doručak – čokolada“ marke dmBio

Kupite u dm online shopu

3. Davim-se-u-smoothieju-tipovi

Ako djeca apsolutno ništa ne žele jesti, možda vam može pomoći – kuhinjski blender. Mnoga djeca vole smoothije ili voćno mlijeko koji se mogu pripremiti u samo nekoliko koraka. Jednostavno dobro izmiješajte kravlje mlijeko ili biljnu varijantu mlijeka s omiljenim voćem. Po želji možete dodati i pahuljice, zahvaljujući čemu će vas vaš omiljeni jutarnji napitak dugo držati sitima.

Savjet: smoothie proglasite "čarobnim mlijekom", što će djecu fascinirati te i najjednostavniji voćni napitak pretvoriti u čaroban napitak!


Kada ste u žurbi

„Eko kašica u vrećici, 12+ mj. – jagoda, borovnica i jabuka“ marke babylove

Kupite u dm online shopu

4. Jutarnja gunđala

Preumorni i jednostavno bez apetita – neke male izjelice ujutro jednostavno nisu gladne. Naravno, dijete ne mora svako jutro nešto jesti, ali i umijeće doručkovanja može se trenirati. Što redovitije održavate svoj obiteljski ritual doručkovanja, veća je vjerojatnost da ćete se naviknuti na njega, a vaša djeca će mu se možda kad-tad radovati – s dobrim apetitom.

Savjet: u slučaju vrlo tvrdoglavog odbijanja doručka, ponekad pomaže malo odvraćanja pažnje – pustite djeci njihove omiljene pjesme dok doručkuju.


Lijepa podloga za dobar apetit

„nature tanjur – 6+ mj.“ marke babylove

Kupite u dm online shopu

Ne zaboravite piti

Osim uravnoteženog obroka, fokus tijekom doručka treba biti i na piću. Ako ne pijete dovoljno, vaša se krv zgušnjava i teče sporije, sprječavajući mozak da dobije dovoljno kisika i glukoze (šećera). Najbolji su nezaslađene razne vrste čajeva i voda. Čaj i blago zaslađena pića odviše su bljutavi? Isprobajte šarene posude za piće i ukrasne staklene slamke. Ovo čini pijenje "obične" vode iz slavine mnogo uzbudljivijim. Ako u iznimnim slučajevima djeci nudite i voćni sok, obilato ga pomiješajte s vodom u omjeru 3:1.