Active Beauty
Šarena nadogradnja trepavica: plava maskara je sada u trendu

Plava maskara

Šarena nadogradnja trepavica: plava maskara je sada u trendu

Uz crnu i smeđu postoji čitav niz boja kojima možemo uljepšati svoje trepavice, a osobito je popularna plava maskara. Uz nju tu su i druge nijanse poput ružičaste ili bordo koje također postaju sve popularnije. Trend koji je prikladan za svakodnevnu upotrebu, ali u kombinaciji s odgovarajućim kozmetičkim proizvodima također obećava uzbudljiv i individualan look.

Tri boje, tri looka – šarene maskare toliko su svestrane

Ljeto je vrhunac sezone za šareni make up. Ljeti se cijelo vrijeme održavaju festivali, koncerti i druga događanja na otvorenom, a na takvim događanjima malo ekstravagancije osobito je prikladno. Donosimo tri looka za bordo, ružičastu i plavu maskaru:

Minimalistički make up za oči u bordo tonovima

Topli, duboki i intenzivni crveni ton u trenu usavršuje elegantan izgled, no nosiv je i u svakodnevnom životu zahvaljujući nenametljivoj boji. Kako dočarati ovaj look:

1. Eyeliner: nanosi se na vodenu liniju i blenda oko oka. Svjetlucavo-zlatne i nijanse hrđe osobito su lijepe.
2. Primer za trepavice: kako bi boja maskare došla do izražaja, trepavice se oblikuju primerom prije nanošenja maskare. Trepavice se vizualno izdužuju i djeluju punije, što znači da se nanesena boja može još bolje razviti.
3. Maskara: nakon primera dolazi boja. Nekoliko puta nanesite maskaru na trepavice kako bi boja ostala postojana.
4. Usne: ako želite malo pojačati intenzitet bordo maskare, možete to učiniti sjajilom za usne ili ružem iste boje.
5. Šminka: ostatak šminke neka bude suptilan kako bi se tamnocrveni ton doista razvio. Malo highlightera i bronzera uz nekoliko lažnih pjegica – i ovaj look je gotov!

Kome pristaje ovaj look?

Bordo-crvena posebno lijepo izgleda u kombinaciji sa zelenim ili plavim očima i svijetlom kosom, a svakako i crvenom kosom. Također je prikladan ne samo za preplanulu kožu ljeti nego i za blijedu kožu zimi.

Think pink: istaknuti akcenti maskare za party look u trendu

Kome pristaje ovaj look?

S jarko ružičastom, trend postaje malo ekstravagantniji, ali još uvijek se može našminkati za svakodnevnu upotrebu. Pogotovo ako su našminkane samo trepavice, a ostatak make upa je prilično decentan.

Međutim, ova je boja posebno prikladna za dočaravanje uzbudljivog party-looka. Kako se postiže?

1. Sjenilo za oči: tonovi breskve posebno se slažu s ružičastom maskarom i daju make upu za oči određenu smirenost i eleganciju. Dobro izblendajte sjenilo tako da se ton breskve samo suptilno nazire. Ako želite, sjenilo možete utapkati na unutarnji kut oka uz malo svjetlucavog highlightera.
2. Tekuća olovka za oči: dostupna je i u ružičastoj boji - i nanosi se točkasto na gornji unutarnji i stražnji vanjski dio oka, zahvaljujući čemu se postiže svečan look. Potom prstima pažljivo utapkajte točkice. Efekt se može stvoriti i ružičastim sjenilom i ravnim kistom za šminkanje. Da biste to učinili, pokupite pigmente boje kistom i utapkajte na željeno područje.
3. Lash primer: baza za maskaru također je idealna za intenzivniji rezultat boje. Proizvod se nanosi i na obrve, jer se i na njih nanosi maskara u boji.
4. Maskara: nanesite maskaru na trepavice nekoliko puta. Zatim obojite i obrve. Boju je poželjno nanijeti u više slojeva kako bi bila što intenzivnija.
5. Ostatak šminke: na kraju samo nanesite highlighter i bronzer.

Kome pristaje ovaj look?

Svijetli tipovi kože i kose posebno imaju koristi od svijetlog stajlinga - osobito ljeti. No, koža ne smije biti previše preplanula, inače se boja više neće tako jasno isticati.

Ususret ljetu uz plavi wow-efekt

Iako je plava boja obično jedan od elegantnih i suzdržanih klasika iz spektra boja, ipak izaziva popriličnu pomutnju oko očiju! Svima koji se drže mota - više je više - kada je šminka u pitanju, savjetujemo da na svojim kozmetičkim policama imaju make up plavih tonova. Sama kombinacija – plava maskara i plavi nokti – istinski privlači pažnju:

Kako se našminkati…

  1. olovka za oči i sjenilo: ono što je ovdje stvarno cool je mješavina tamnoplavih tonova sa
  2. svjetlijim nijansama. Vodenu liniju i gornji kapak stoga je najbolje našminkati relativno tamnom nijansom. Ako želite nešto modernije, odaberite kontrastnu boju, poput zelene. Također i upečatljiv plavi look kod kojeg je cijelo područje oko očiju prekriveno nijansama plave, ostavlja lijep dojam.
  3. primer za trepavice: kod ovog looka također je potreban primer kako bi još jasnije istaknuo plavu maskaru.
  4. maskara: više je više! Trepavice se zapravo mogu intenzivno našminkati tako da oči zaista zablistaju!
  5. šminka: lažne pjegice i u ovom slučaju izgledaju sjajno! Kombinacija sa zlatnim, srebrnim i hrđavim tonovima, na primjer, kao akcent na očima ili kao bronzer, daje plemenite efekte i tako osigurava izvrstan večernji make up.

Kome pristaje ovaj izgled?

Ovaj make up uistinu je svestran i pristaje svakom tipu kože, kose i očiju. Bitno je da je fokus jasno na maskari, a time i na očima, što daje šarenu podlogu za ostatak looka.

Opće pravilo za sva tri looka je da ih može i treba nositi svatko tko se uz njih osjeća ugodno!