Active Beauty
Nikada više suhe ruke zimi!
Tekst: Christina Omlor

Zimska njega

Nikada više suhe ruke zimi!

Svake godine, uz pad temperatura dolazi i problem zvani suhe ruke. Naša reakcija je često uzimanje neadekvatne kreme. To je jedan od uzroka što ruke postaju suhe i pucaju. Brzo se nađete u začaranom krugu, a ruke su sve oštećenije. Od sada naše ruke njegujemo razrađenim sistemom.

Ovi savjeti će Vam pomoći protiv suhih ruku zimi

S odgovarajućom njegom suhim zimskim rukama nudimo zaštitu od hladnoće i zraka od grijanja.

1. Uljane kupke

Svi poznajemo kupke za stopala protiv hladnih, ali i grubih i ispucanih stopala. Od sada ćemo koristiti isti princip i za naše ruke i priuštit ćemo si vrijeme za sebe uz opuštajuću kupku za ruke. Ona se može sasvim jednostavno samostalno pripremiti i odmah će pomoći suhim rukama. Sve što Vam je potrebno je maslinovo ili bademovo ulje koje stavite u posudu s toplom vodom. Ulje će u tren oka pružiti nježnu bebinu kožu. Osim toga, istovremeno će nahraniti i nokte i ležište nokta. Suhe, ispucale ruke i bolni komadići kože s kojima zapinjemo na debelom zimskom džemperu su stoga stvar prošlosti.

2. Odgovarajuće kreme za ruke

Kao što je već spomenuto, više kod njege ruku ne znači i zaista više: češće mazanje suhih ruku sa slučajno odabranom kremom za ruke, nema smisla. Važnije je odabrati pravi proizvod za njegu kako bi se postigla zaštita cijelo vrijeme. Vaša krema za ruke koja štiti od zime trebala bi ispunjavati sljedeće kriterije:

  • UV zaštita
  • bogate tvari za njegu poput uree, glicerina i ulja za njegu
  • aktivne tvari protiv starenja poput Q10 i hijalurona
  • hidratantna krema

Ako želite biti sigurni da Vaša njega ruku sadrži sve važne sastojke, možete sasvim jednostavno izraditi svoju individualnu kremu za vrlo suhe ruke.

3. Dovoljan unos tekućine

Zapravo svi znamo koliko je važno unositi dovoljno tekućine. Koliko je to konkretno, ovisi od osobe do osobe. Općenito vrijedi glavno pravilo da bi se po danu trebalo popiti najmanje dvije litre vode. Dok nam je to ljeti mnogo lakše, tijekom hladnog godišnjeg doba možda zaboravljamo posegnuti za čašom vode. Pritom je unos dovoljno tekućine zimi isto tako važan. Voda puni stanice i podržava sve organske procese koji služe za zaštitu organizma. Osim imuniteta tu spada i održavanje kožne barijere. A ona pak zauzvrat staje na kraj jako suhim rukama.

4. Nosite rukavice

Na hladnom zimskom zraku ili kod kuće pri čišćenju, naše ruke štitimo od utjecaja koji Vam oduzimaju vlažnost. Hladan zrak, jaka sredstva za čišćenje i čak i jednostavno sredstvo za pranje posuđa prilikom pranja posuđa napadaju zaštitni film kože i ruke mogu postati ispucale i suhe. Stoga spriječite to! Rukavice za čišćenje za svaki dan i prozračne rukavice (najbolje od vunenih vlakana) za zimsku šetnju sprječavaju isušivanje kože. Ultimativna SOS njega: ruke debelo namažite bogatom kremom i nakon toga navucite pamučne rukavice . Ostavite najmanje 20 minuta da omekšaju, ali je još bolje da ostavite rukavice na rukama preko noći. Alternativno možete koristiti i maske za rukavice - one će Vašim suhim rukama dati pravi hidratantni boost.

5. Vodite brigu o pH vrijednosti

Možda ne razmišljate uvijek o tome, ali odgovarajući sapun je bitan kada se radi o suzbijanju suhih ruku. Većina sapuna za ruke imaju skroz drugu pH vrijednost od kože i kod svakog pranja štete kiselom omotaču koji je štiti od isušivanja. Rješenje je da koristite više pH neutralnih proizvoda.

6. Koristite hidratantne proizvode

Jedan vrlo koristan savjet je korištenje hidratantnih krema za ruke. To ima smisla prvenstveno u kombinaciji s bogatim kremama. Ako navečer prije spavanja nanesete masnu kremu, dovoljno je da tijekom dana koristite lakšu formulaciju. Prednost je što se hidratantna krema većinom znatno brže upija i tako ćete uštedjet na dosadnom čekanju te možete nastaviti sa svojom svakodnevicom.
Budite oprezni ako želite šetati na temperaturama ispod ništice jer će vlažnost u kremi ispariti na Vašoj koži i na taj način nastala hladnoća može dovesti do smrzotina najgornjeg sloja kože. Stoga je najbolje da prije nego izađete van ne koristite hidratantne proizvode.

Ovdje imamo još jedan kućni pripravak protiv suhih ruku koji možemo sami izraditi: samostalna izrada maslaca za tijelo.

Ove kreme za ruke iz dm-a učinkovito pomažu protiv suhih ruku:

S Q10 kompleksom i UV filtrom

„Q10 krema za ruke 3u1 Anti-Age” marke NIVEA

Kupi sada u dm online shopu

S 5 % uree, shea maslaca i vitamina E

„Krema za ruke Urea“ marke Balea

Kupi sada u dm online shopu

Njeguje i opušta kožu

„handrepair obnavljajuća krema za ruke“ marke Garnier Skin Naturals

Kupi sada u dm online shopu