Active Beauty
Sprej za fiksiranje: za postojan make up
Tekst: , Margret Hoffmann

Sprej za fiksiranje make upa

Sprej za fiksiranje: za postojan make up

Kako bi prekrasan make up koji uključuje podlogu, primer, sjenilo i slične proizvode potrajao, potreban vam je prije svega sprej za fiksiranje. I možda jedan ili dva stručna savjeta. dm-ova kozmetička stručnjakinja Madelaine Sommerlat zna što je važno.

Sprej za fiksiranje: 6 pitanja

Visoke temperature, vlaga ili masna koža – puno je razloga zašto make up prestaje izgledati savršeno u kratkom vremenu. Umjesto da cijeli dan hodate uokolo s izbočenom kozmetičkom torbicom prepunom proizvoda s pomoću kojih popravljate make up, potreban vam je samo jedan proizvod. I idealno ga je imati i kod kuće i u torbici. Riječ je o spreju za fiksiranje.

1. Što su sprejevi za fiksiranje?

Za održavanje frizure koristi se lak za kosu. Nadlak se koristi kako bi lak za nokte ostane što dulje atraktivan i kako se ne bi ljuskao. Sprejevi za fiksiranje ili sprejevi za učvršćivanje imaju isti zadatak – samo kada je u pitanju make up. Fiksiraju tekuće podloge i podloge u prahu te osiguravaju da make up ostane postojan.

2. Kako koristite sprej za fiksiranje?

Sprej za fiksiranje uvijek je zadnji korak u nanošenju make upa. “Sprejevi za fiksiranje obično su tekući i najbolje ih je prskati kružnim pokretima. Vrlo se brzo suše i make up čine puno postojanijim“, kaže Madelaine Sommerlat, dm-ova kozmetička stručnjakinja.

Praktični 2-u-1 proizvodi mogu se koristiti čak i kao primeri tako što ćete ih prskati kao podlogu prije nanošenja podloge i kao završni sloj. Još jedan savjet stručnjakinje: “Zatvorite usta i oči i raspršite sprej na lice kružnim pokretima s udaljenosti od cca 30 cm. Ostavite da se kratko osuši – i gotovo!”

3. Za koji tip kože su prikladni sprejevi?

Postoje sprejevi za fiksiranje koji su prikladni za sve tipove kože, ali i proizvodi koji odgovaraju specifičnim potrebama. Zato je preporučljivo obratiti pažnju na sastojke. Ako imate osjetljivu i suhu (mješovitu) kožu, uvijek trebate koristiti proizvod bez alkohola – na primjer, s ekstraktom kokosa. Vlaži i umiruje kožu.

4. Imaju li svi završni slojevi u spreju isti učinak?

Sprejevi za fiksiranje daju različite rezultate:

  • postoje sprejevi za fiksiranje s učinkom nježnog sjaja koji odlično funkcioniraju, osobito ljeti, jer donose popularan look Glased Skin kakav ima Hailey Bieber.

  • matirajući sprejevi prvenstveno uravnotežuju masna, sjajna područja na licu. dm-ova stručnjakinja Madelaine Sommerlat: „Za svaku potrebu kože postoji odgovarajući sprej. Važno je da koža bude temeljito očišćena ujutro i navečer.”

Dodatni savjet: ako ste nanijeli previše pudera, jednostavno poprskajte nekoliko puta sprejem za fiksiranje make upa na vatu i nježno njome utapkajte lice.

5. Postoji li alternativa nanošenju spreja?

Transparentni proizvodi za fiksiranje koristan su suputnik s kojim možete s vremena na vrijeme osvježiti svoj make up (također vrijedi i za make up za plažu). Termalna voda također pruža sličan učinak. Sadrži vrijedne, hranjive minerale koji daju svježinu, prekrasan sjaj i fiksiraju make up.

6. Možete li sami napraviti sprej za fiksiranje?

Postoji puno različitih načina za izradu vlastitog spreja s rokom trajanja. Varijanta bi, na primjer, bila sa zelenim čajem i vitaminom E:

da biste to učinili, prokuhajte oko 200 ml vode i ulijte vrećicu zelenog čaja. Kuhajte 15 - 20 minuta i zatim ostavite da se ohladi. U tekućinu dodajte 3 - 4 kapi ulja vitamina E (dostupno u svakoj ljekarni). Tako osiguravate očuvanost spreja za fiksiranje. Stavite sve zajedno u (recikliranu) bočicu s raspršivačem i promućkajte. Proizvod je spreman za korištenje!

sprej za fiksiranje u dm-u:

Fiksira šminku do 18 sati

fix & Last 18h sprej za fiksiranje šminke od essence

od sada možete kupiti u dm Online Shopu

S hijaluronskom kiselinom i pantenolom

Hydro Hyaluronic sprej za lice od Catrice

od sada možete kupiti u dm Online Shopu

Bez alkohola

Hello, Good Stuff 48h Hydro sprej za fiksiranje od essence

od sada možete kupiti u dm Online Shopu