Active Beauty
Oprez, glatka koža

Savršeno nježna koža!

Oprez, glatka koža

Brojni putovi vode do savršene bikini zone. Osobne preferencije često odlučuju koji je ispravan. „Landing Strip“, „Brazilian“ ili radikalni „Hollywood Cut“ kod kojega nema niti jedne dlačice na vidiku: frizure intimnog područja također podliježu trendovima. Spektar od potpuno odstranjenih dlačica preko geometrijskih oblika pa sve do prirodnog izgleda – velik je i raznolik. No s obzirom na to da je verzija prirodnog izgleda gotovo pa izumrla, na neki način se moramo riješiti izraslih dlačica. Koja će metoda biti definitivna, odlučuju razina boli i dugotrajnost učinka.

 

Metoda 1: Epilacija

Kako funkcionira:

U postupku epilacije koristi se električni aparat za epilaciju koji radi na principu okretaja epilacijskih diskova koji dlaku povlače iz korijena umjesto da je režu. Stupanj boli gradira ovisno o osjetljivosti na bol, od blagog čupkanja pa sve do ekstremno neugodne boli. Ako trpite bol već pri epilaciji nogu, zaboravite odstranjivanje dlačica intimne zone na ovaj način. Velika prednost ove metode je dugotrajnost osjećaja glatke kože. Dlačice za otprilike mjesec dana ponovno narastu do pune dužine.

Preporučujemo:
Jednostavno i praktično. Veet Sensitive Precision aparat za depilaciju.

Metoda 2: odstranjivanje dlačica voskom

Kako funkcionira:
I u slučaju ove metode morat ćete stisnuti zube. Tehnika odstranjivanja temelji se na vrućem ili hladnom vosku koji se premazuje preko dlačica, a na premazani sloj stavlja se traka od flisa koja se potom kratkim trzajem poteže suprotno od smjera rasta dlačica. Da biste postigli optimalan rezultat i u bikini području, dlačice bi morale biti dugačke barem 5 mm. Dobra vijest je što je iskustvo pokazalo kako bol jenjava pri svakom sljedećem tretmanu, a dlačice ponovno počinju rasti otprilike nakon 4 tjedna. 

 

Preporučujemo:
Aloe vera i bademovo ulje. Balea trake s voskom za hladnu depilaciju.

Metoda 3: sredstvo za odstranjivanje dlačica

Kako funkcionira:
Sredstvo za odstranjivanje dlačica, pjena, krema ili roll-on, odstranjuju dlačice tako što njihovi sastojci utječu na razgradnju strukture dlačice nakon čega one same otpadaju. Riječ je o kratkom, bezbolnom postupku koji svatko može provesti u svoja četiri zida. U svakom slučaju, rezultat je vidljiv do deset dana od postupka. Jedini rizik predstavljaju kemijski sastojci koji mogu izazvati alergijske reakcije i koji ne smiju doći u doticaj sa sluznicom.

Preporučujemo:
Za osjetljivu kožu. Veet krema za uklanjanje dlačica s aloe verom i vitamin E.

Važno: sredstvo za odstranjivanje dlačica nanesite na malom području na koži prije no što počnete odstranjivati dlačice kako biste provjerili moguće reakcije kože.

Metoda 4: odstranjivanje dlačica šećernom pastom

Kako funkcionira:
Odstranjivanje dlačica šećernom pastom učinkovito je kao i metoda odstranjivanja dlačica voskom, ali je manje bolno jer se dlačice odstranjuju u smjeru rasta dlake. Ovom metodom zajamčena je glatka koža tri do šest tjedana pri čemu se vruća šećerna pasta nanosi u smjeru suprotnom od rasta dlačica, a potom se povlači u smjeru njihova rasta. Pasta se pretežito sastoji od prirodnih sastojaka, pa je isključena mogućnost nadražene kože i crvenila. Čak može djelovati protuupalno.

Preporučujemo:
Kao u vrijeme antike. Cleopatra
šećerna pasta za egipatsku depilaciju.

Savjet iz dm-a: kako biste izbjegli urasle dlačice i prištiće, na kožu nanosite piling dvaput tjedno, počevši treći dan od odstranjivanja dlačica šećernom pastom.

Metoda 5: mokro brijanje

Kako funkcionira:
Mokro brijanje najuobičajeniji je oblik odstranjivanja dlačica koji podrazumijeva površinsko uklanjanje dlačica. Postupak je brz, povoljan, jednostavan i, ako slijedite nekoliko jednostavnih pravila, bezbolan. Pritom se dlačice što je moguće oštrijim britvicama odstranjuju u smjeru rasta dlačica. Rasti počinju jedan do tri dana nakon brijanja, pa se postupak mora i ponoviti.

Preporučujemo:
Za sve smjerove. NIVEA Protect & Shave brijač s pomičnom glavom, prilagođava glavom, prilagođava se svim kontuama tijela.

Kako izgleda uspješno mokro brijanje?

∙ Kako biste bili potpuno temeljiti, preporučljivo je istuširati se ili okupati prije brijanja. U tom su slučaju dlačice mekše, pa se lakše odstranjuju.

Najbolje je brijati se noću kako bi se koža mogla odmoriti.

Duge dlačice podrežite prije brijanja, u protivnom bi se brijač mogao zaštopati.

Piling između dvaju tretmana brijanja pomaže u uklanjanju mladih dlačica koje su tek izrasle iz folikula. Tako ćete izbjeći upale nakon brijanja.

Odgovarajući proizvodi osnova su savršenog postupka brijanja, a to su: gel ili pjena za brijanje te oštre britvice.

Tupe britvice noćna su mora za kožu i nakon njihova korištenja upale te urasle dlačice nemoguće je izbjeći.

Britvice je potrebno mijenjati svakih šest tjedana.

Uvijek je potrebno brijati u smjeru rasta dlačice te je pritom važno zategnuti kožu. Tako štitite pore i izbjegavate izbijanje upala.

Nakon brijanja intimnog područja koži je potrebna obilna njega. Kreme i losioni koji sadrže aloe veru, izvrstan su odabir u ovom slučaju.

Treba izbjegavati proizvode koji mogu nadražiti kožu jer, na primjer, sadrže alkohol.

U slučaju da dođe do iritacije, intimnu zonu potrebno je premazati puderom za bebe jer ima protuupalno djelovanje.

Nakon brijanja nemojte ići u saunu ili na trening jer znoj pogoduje bakterijama koje nisu poželjne na svježe obrijanoj bikini zoni.