Active Beauty
Njega kose: 7 najlakših i najučinkovitijih savjeta za lijepu kosu

Vodič za njegu

Njega kose: 7 najlakših i najučinkovitijih savjeta za lijepu kosu

Koliko često zapravo trebam prati kosu? A koji je pravilan redoslijed šampona, regeneratora i maske? Ovi savjeti za njegu kose pomoći će vam da postignete zdravu, sjajnu kosu.

Ovo održava plavu kosu blistavo svijetlom čak i ljeti

Plava kosa često nakon nekog vremena provedenog u bazenu ili moru poprimi neuglednu zelenu nijansu. To se događa kada se spoje elementi klor i bakar, odnosno nastaje zaštitni sloj koji se lijepi za proteine kose i uzrokuje promjenu boje. Kako si možete pomoći? Nikada ne ulazite u vodu sa suhom kosom, već je prethodno dobro navlažite - tako se bakar i klor ne lijepe za kosu, a plava boja ostaje!

Ovo je idealan ritam pranja kose

Često se kaže da je najzdravije kosu prati tek svaki treći dan. Zapravo, različita su tumačenja što je dobro za kosu. Za zdravo vlasište, međutim, kosu ne treba prati prečesto. S dobrim šamponom za suho pranje kose i pletenicama obično možete produžiti ciklus pranja kose za dan ili dva.

Nježno osušite kosu

Općenito je poznata činjenica da toplina nije dobra za kosu. No, samo sušenje na zraku također može oštetiti kosu jer je mokra vrlo osjetljiva i lako puca. Najnježnije je pustiti kosu da se osuši na zraku dok ne bude samo malo vlažna. Potom je sušite hladnim ili mlakim zrakom sušila koji trebate držati na udaljenosti od 15 centimetara od glave.

Proizvodi za zaštitu od topline obvezni su saveznici za njegu kose!

Prije svakog tretiranja i oblikovanja kose toplinom potrebno je nanijeti poseban sprej za zaštitu od topline koji prekriva kutikulu kose poput tankog zaštitnog sloja. Tako sprečavate proces isparavanja vlage u kosi pod utjecajem topline, što kosu održava lijepom i podatnom pa ona ne postaje lomljiva i oštećena.

Savjet: na dm.hr postoji veliki izbor sprejeva za zaštitu od topline.

Koliko često treba ići kod frizera na podšišavanje vrhova

Neuredni vrhovi postupno mogu dovesti do ispucane kose. Kako biste održali svoju kosu zdravom, svakih desetak tjedana trebali biste ići na šišanje. Tako održavate kosu dugom i zdravom.

Čudotvorni proizvod za njegu kose - ricinusovo ulje:do lijepe i duge kose

Ricinusovo ulje djeluje protuupalno i antibakterijski. Bogati aktivni sastojci mogu se umasirati u vlasište jednom tjedno i nanijeti po dužini kose. Sadrži i sastojke za jačanje kao što su masne kiseline i vitamin E. Ulje obilno hidrira i sprečava pucanje vrhova i lomljenje kose, zbog čega kosa izgleda dužom i gušćom. Međutim, nema znanstvenih dokaza da ricinusovo ulje samo po sebi potiče rast kose.

Regenerator, šampon, maska & co. - pravi redoslijed nanošenja proizvoda za njegu

Njega kose počinje temeljitim pranjem kose šamponom. Dobro očistite vlasište, zatim nanesite regenerator. Na kraju rasporedite ulje za kosu po vrhovima. Otprilike jednom tjedno nanesite bogatu masku između šampona i regeneratora te je isperite. Bogate proizvode za njegu treba nanositi samo po dužini i na vrhove - i to u količini veličine lješnjaka. U protivnom, posebno tanka kosa nakon pranja masna je i mlitava. Vlasište je već opskrbljeno prirodnim sebumom i uljima i obično ne podnosi prezasićene tvari za njegu.

U dm-u su dostupni ovi proizvodi za njegu kose:

Idealno za masno vlasište
„Hair repair šampon za kosu za rast i jačanje kose“ marke Biobaza


Kupite u dm online shopu

Za glatku kosu
„Hydration SOS sprej“ marke PANTENE PRO-V


Kupite u dm online shopu

Obnavlja stanicu po stanicu
„Total Repair 5 šampon za slabu i oštećenu kosu“ marke L'Oreal Paris Elseve


Kupite u dm online shopu