Active Beauty
After sun za kosu: njega kose nakon odmora

Ljetna kosa

After sun za kosu: njega kose nakon odmora

Kako smo samo uživali u opuštanju na suncu! Uz sve ugodne trenutke i poduhvate na odmoru možda nismo tako često mislili na našu kosu. Sada je ponovno vrijeme za njegu kose.
Na odmoru opušteni valovi kao s plaže izvrsno izgledaju i najbolje je: slana voda sama oblikuje lagane valove. Tek kod kuće možete primijetiti da je boja kose pomalo mat i da vrhovi izgledaju prilično slamnato. Sunce, sol i klorirana voda samo nama predstavljaju odmor, a za našu kosu oni znače stres. Pomoću ovih SOS savjeta za njegu kose Vaša će kosa nakon ljetnog odmora ponovno zasjati svježim sjajem.

 

1. Kod njege kose je oprez bolji nego kasnije žaljenje

Ako Vam tek predstoji Vaš ovogodišnji odmor, trebali biste već na odmoru početi sa sprečavanjem oštećene kose zbog sunca. Umjesto svojih uobičajenih proizvoda za kosu radije spakirajte after sun šampon, regenerator i kuru za kosu. Pritom ne morate za njegu kose odvojiti ekstra vrijeme, već je možete sasvim jednostavno integrirati u svoju rutinu za kosu.
Ako ste svoju kosu svježe obojali za odmor ili posvijetlili, preporuča se da kosu za kupanje u bazenu visoko zavežete i da nosite kapicu za kupanje. Na suncu je nabolje nositi slamnati šešir ili trendovsku kapicu.

 

2. Oporaviti oštećenu kosu

Ali ako ste se već vratili s odmora, nije prekasno početi s njegom kose. Zbog promijenjenih utjecaja okoliša na odmoru, kosa postaje suha, ispucala te mora izgubiti na snazi i volumenu. Kako biste ponovno postigli zdrav izgled njegom, prikladan je šampon za dubinsku obnovu. On regenerira oštećene vlasi kose iznutra i osnažuje kosu većinom s uljima koja joj daju novi sjaj.
 

 

3. Zbogom zelenom tonu

Posebice blajhana kosa pati na odmoru na jugu: kombinacija klorirane vode i sunca ne čini joj dobro. Hladni podton kod plave kose izgleda super jer se blajhanjem u kosi gube crveni pigmenti, ali je vrlo sklona zelenom tonu. Ali i kod kose koja je obojana iz plave u hladnu smeđu boju može se pojaviti lagano zeleno obojenje.
Protiv zelenog tona najpouzdanije pomaže posjet frizerskom salonu Vašeg povjerenja. Ako pak želite postići trenutni učinak, možete probati trik sa sokom od limuna. Za to jednostavno stavite 2 žlice soka od limuna u čašu vode i pomiješajte tekućine. Nakon toga pokapajte time svoju kosu i ostavite da djeluje oko deset minuta. Zatim ponovno temeljito isperite mlakom vodom. Trebali biste primijetiti trenutni učinak. Svakako se preporuča da ovaj trik ne primjenjujete prečesto jer će limunske kiseline još dodatno isušiti kosu.

 

4. Žuta boja neka bude samo boja sunca

Neželjeni suvenir s odmora nije samo zelenkasta kosa. I žuti ton kod plave kose nije ništa neuobičajeno. I taj fenomen se često pojavljuje kod umjetnih plavuša jer zbog slane vode i topline nestaje hladno matiranje te kosa djeluje žućkasto.
Srećom se žuti ton uz odgovarajuću njegu kose može lakše ukloniti nego zeleni ton. A spasitelj u nevolji je: srebrni šampon. On sadrži ljubičaste pigmente koji neutraliziraju žuti ton u kosi. Tako će kosa u tren oka ponovno izgledati lijepo pepeljasta.

 

5. Njega kose pomoću maski i fluida

Ako svojoj kosi želite nakon odmora podariti još dodatnu porciju njege, možete na primjer koristiti hranjive maske za kosu. Zahvaljujući prirodnim uljima ispucana se kosa može ponovno češljati i ona kosi pružaju blistav sjaj. I fluidi za kosu Vašu kosu mogu ponovno dovesti do sjaja. Balzam za kosu će se pobrinuti za bolje raščešljavanje.

 

6. Njega za kosu ide kroz želudac

Na odmoru stvarno uživamo i ne razmišljamo o uravnoteženoj prehrani. Može se dogoditi da si više puta tjedno priuštimo pizzu. Kod kuće ćemo već razmišljati o tome koje hranjive tvari trebaju našem tijelu. I naša kosa će se naime radovati našoj zdravijoj prehrani. Sljedeći super foods za kosu dat će joj posebno lijep sjaj:
  • Integralna riža sadrži vrijedne ugljikohidrate i magnezij
  • Proso sadrži silicijevu kiselinu
  • Tofu sadrži bjelančevine koje osnažuju kosu
  • Zobene pahuljice daju sjaj kosi
  • Losos sadrži mnogo biotina
  • Kokosovo ulje se može koristiti i kao regenerator
 

7. Cik cak i odrežite vrhove

Da, možda ne bismo htjeli nenamjerno izgubiti puno kose nakon odmora. Ipak, trebali bismo dogovoriti sljedeći termin kod frizera ubrzo nakon povratka. Pritom, ovisno o stanju kose, većinom uopće nije potrebno odrezati mnogo kose po dužini. Često je dovoljno ukloniti ispucale vrhove kako se ne bi širili i kako bi kosa mogla zdravo rasti.

Ljubičasti pigmenti neutraliziraju žuti ton u kosi

LA CROA Silver shine šampon za kosu

Kupi sada u dm online shopu

 

 

Prirodna kozmetika za suhu i ispucalu kosu

alverde NATURKOSMETIK Nutri-Care 5u1 BB maska za kosu

Kupi sada u dm online shopu

Njeguje dugu kosu u nekoliko sekundi

L’ORÉAL PARiS ELSEVE Dreamlength 8 sekundi Wonder Water Lamellar fluidi za kosu

Kupi sada u dm online shopu