Active Beauty
Što je ženama zaista seksi na muškarcima

Jurilica i debeli novčanik privlače žene? Možda nekada.

Što je ženama zaista seksi na muškarcima

Jurilica i debeli novčanik privlače žene? Možda nekada. Ovih 13 svojstava muškarca čine neodoljivim.

Postojala su vremena kada muškarac prema riječima Tete Joleschove Friedricha Torberga nije morao biti „ljepši od majmuna“ – osim ako je siromašan poput crkvenog miša. Ta su vremena prošla. Bankovni račun poslužio je kao atraktivna zamjena. Dvije trećine žena prije nekoliko je godina u njemačkoj anketi izjavilo da im je svejedno koliko je visoka plaća partnera. Čak ni 20 posto žena nije vjerovalo u klasičnu podjelu uloga, prema kojoj bi muškarac trebao biti taj koji zarađuju. Slične je rezultate već 2010. godine dobila sociologinja Nina Baur: „Samo je svakoj trećoj ženi bitno da muškarac dobro zarađuje, a samo svaka šesta želi skupe poklone i svakoj je desetoj bitno da njezin partner vozi skupi automobil”, objašnjava u intervjuu za „Süddeutsche Zeitung“ – i odmah ukazuje na drugu zabludu: „Muškarci pogrešno vjeruju da moraju biti savršeni i da su statusni simboli iznimno važni.“

Nije ni čudo. Ipak je jači spol dugo vremena odgajan u prvom redu tako da bude uspješan u profesionalnom životu. Visoka plaća bila je glavni cilj, a izjave kao: „Seksualna privlačnost muškarca izračunava se prema potenciji njegova automobila“ čule su se sa svih strana. Dok su djevojčice od rane dobi učile brinuti se za svoj izgled i brinuti se za njegovanu vanjštinu, dječaci većinom nisu ni naučili kako ispravno rezati nokte. Tuširanje, pranje kose, brijanje, to je muško trojstvo njege. Da bi se zavela žena, dugo se mislilo, ne treba više od vode, sapuna i zaručničkog prstena.

Otkako žene i same kupuju nakit, plaćaju restoran, pa čak si i priušte vlastite sportske automobile, muškarci su nesigurni. Mnogo vremena provode u teretani za besprijekorne trbušnjake, sve češće idu pod nož da bi poprimili oštrije konture lica, gušću kosu i mladoliki izgled, i lažu pri upoznavanju na mreži sve u šesnaest. To bi išlo i s mnogo manje troška i truda – uz pomoć ovih 13 stvari, koje su ženama zaista seksi kod muškaraca.

Može rukovati alatom.

Čak 86 posto žena uzdiše za majstorima. To je rezultat velike studije koju je proveo institut za ispitivanje mijenja Mafo.de. Gotovo 80 posto sposobnost rukovanja čekićem i kliještima svrstavaju u kriterij izbora. A muški ispitanici? 84,3 posto navodi da uživa pri zanatskim radovima. Paše!

On je hit za štednjakom.

U anketi tražilice ElitePartner drugo mjesto iza majstora zauzimaju oni koji kuhinju ne znaju samo ugraditi, nego i pripremiti večeru za dvoje u njoj.

Tehnički je nadaren.

Laptop se stalno ruši? Aparat za kavu ne stvara mliječnu pjenu? Oni koji rješavaju problem jednako su privlačni kao i George Clooney. „Naša studija pokazuje: 66 % svih žena vrlo je važno da muškarac može dobro rukovati tehničkom opremom”, objašnjava sociologinja Nina Baur.

Brine o njezi tijela.

Pravi čovjek miriše na mošus? Većina žena to vidi drugačije. U različitim testovima izjavile su da ih muški miris pod pazuhom ne privlači, čak ni tijekom ovulacije – iako tada mnogi preferiraju miris muškarca s visokom razinom testosterona. Osim toga, prema istraživanju muškog časopisa GQ, 98 posto ispitanika prekomjernu dlakavost u intimnom području smatra potpuno odbojnim. I dlake u nosu, ušima ili na leđima nemaju mnogo navijačica. I: cijelih 84 posto uređene nokte smatra privlačnima i kod muškaraca.

On je inteligentan.

Istraživači poljske Ekonomske škole u Varšavi utvrdili su: umjereno privlačni muškarci mogu uravnotežiti svoje šanse kod žena inteligencijom. I istraživači u Londonu čak su dokazali da su muškarci koji su bolje prošli na testu inteligencije proizveli kvalitetniju spermu, iako u manjoj mjeri.

Ima ramena na koja se mogu osloniti.

Muškarci koji rade na svojim trbušnjacima i zanemaruju ostatak čine pogrešku. U anketi časopisa Men’s Health većina žena kod muškarca želi široka ramena. Kod otprilike polovice na popisu želja nalazila su se i snažna leđa oblika V, čvrsta stražnjica i seksi mišići nogu. O trbušnjacima sanja samo 40 posto.

Zvuči suvereno dok govori.

Fonetičarka Vivien Zuta iz Frankfurtskog instituta za napredne studije objašnjava u svojoj knjizi „Zašto duboki muški glasovi ipak nisu seksi“ da dubina glasa nije važna nego melodija govora. Usput, spor govor i mnogi zvuci mucanja poput „er“ ili „em“ nisu privlačni niza jedan spol.

On može pričati priče.

Posebno je impresivna kombinacija “lijepa melodija govora i dobar tekst“. Studija Sveučilišta Sjeverne Karoline pokazala je: muškarci koji znaju dobro pričati priče automatski će upaliti ženski prekidač za divljenje. Znanstvenici tu činjenicu objašnjavaju tako da pripovijedanje ima visoku društvenu reputaciju – koja je privlačna ženama.

On pokazuje veličinu.

Veličina je bitna: Prema studiji Emnida, 60 posto želi čovjeka koji ih fizički nadmašuje – idealno za šest do deset centimetara. Znanstvenici sa Sveučilišta Konkuk u Južnoj Koreji procijenili su podatke od gotovo 8000 parova i otkrili da „značajna razlika u veličini partnera ima pozitivan učinak na sreću žene“.

Ima trodnevnu bradu.

„Bez brkova čovjek nije prikladno odjeven“, rekao je – logično – Salvador Dalí. Ipak, muške dlake lica koje preferiraju današnje žene izgledaju nešto drugačije. Istraživači sa Sveučilišta Queensland intervjuirali su više od 8000 žena za istraživanje. Rezultat: Što se tiče seksualne privlačnosti, duži izrast pobjeđuje. Međutim, muškarac za brak može nositi i bradu. Samo ne smije izgledati neuredno.

Donira novac dobrotvornim organizacijama.

Kanadski istraživači otkrili su zanimljiv odnos između humanitarnih slobodnih muškaraca i njihova ljubavnog života. Muškarci koji redovito doniraju novac dobrotvornim organizacijama ili koji pomažu nekome tko imaju više seksa od drugih. Čini se da žene dobro prihvaćaju društvenu crtu.

On može plesati.

Al Pacino je to pokazao u „Mirisu žena“, a pametni ga muškarci prate. Dobrog plesača žena će teško odbiti, i to ne samo kod pitanja: „Smijem li zamoliti za ples?“ Gotovo 90 posto žena koje je ispitao ElitePartnera muškarce koji mogu plesati smatralo je posebno poželjno. Bilo da je salsa, tango, swing ili spori valcer pritom je stvar ukusa. Trenutačno u modi i super seksi: brazilski ples za parove „Zouk“.

On voli djecu.

Poznat je paradoks da su mladi očevi osobito privlačni tuđim ženama. Razlog je vjerojatno taj da muškarci pokazuju koliko oni mogu biti puni ljubavi i imaju smisao za obitelj. Prema Nini Baur, 75 posto žena muškarce koji ne vole djecu smatra neprivlačnim. Takoreći, dječja kolica muškarca čine privlačnim od Porschea.