Active Beauty
Lijepi nokti: 10 trikova kako bez laka za nokte

Prirodni, sjajni i zdravi: Ovi trikovi jednostavno su genijalni.

Lijepi nokti: 10 trikova kako bez laka za nokte

Za njegovane nokte nije potreban lak kako bi izgledali lijepi. No, do sada nam savršena njega nije polazila za rukom. Od sada će biti drukčije. Ovi trikovi manikure su jednostavno genijalni.

Lijepi nokti mogući su i bez laka za nokte ili gela. Obećajemo! I ne – dobra manikura nije nikakva magija, nego je potrebno samo nekoliko pametnih trikova koji će nokte temeljito ojačati i dovesti do sjaja. Pripremite već kokosovo i ricinusovo ulje, jedno jaje i malo mlijeka …

 

Lijepi nokti bez laka za nokte: Ovih 10 trikova uvijek funkcioniraju

Pravilnim turpijanjem do manje listanja noktiju

Naprijed i nazad je uobičajeni pokret kod turpijanja noktiju – a isto tako i najjednostavniji. Međutim, takvim pokretom se ne osigurava najbolji rezultat: Nokti zbog stalne promjene smjera više naginju listanju. Bolje je turpiju uvijek pomicati samo u jednom smjeru: od uglova prema sredini nokta. Time će rožina, od koje se sastoje naši nokti, manje ohrapaviti. K tome biste turpiju prilikom korištenja trebali držati okomito. I uz to: Nokte na stopalima bolje je ne turpijati po kutovima jer bi moglo dovesti do njihovog urastanja.

Pravilno turpijanje: Timing je ključan

Turpijanje radije ostavite za neki kasniji trenutak – barem ako ste se upravo tuširali ili kupali. Jer zbog vlažnosti ohrapavi površina nokta i naginje listanju. Točno obrnuta je situacija kada je riječ o zanoktici. Za prirodno lijepe nokte biste zanoktice trebali redovito pogurati natrag, a najbolje ide poslije tuširanja. Ili ruke držite 5 minuta u toploj vodi.

Uklonite ureze

Uzdužni i poprečni urezi po noktima Vam smetaju? Ako su samo slabo izraženi, možete ih jednostavno ukloniti turpijom za poliranje i popuniti punilom za nokte. Protiv promjena boja pomaže uranjanje prstiju u toplu vodu s limunovim sokom. Ako poslije odstranjivanja laka za nokte ostane žuta boja, onda Vam za pomoć mogu uskočiti lakovi za izbjeljivanje.

Ugodan piling noktiju

Ispucala koža duž noktiju je znak suhoće i nedostatne cirkulacije. Redoviti pilinzi za nokte imaju regenerirajuće djelovanje. I to ne samo na kožu nego i na sam nokat. Piling temeljito uklanja ostatke i prljavštinu, osim toga se rješavaju sitni urezi koji golim okom možda nisu vidljivi, ali zbog kojih noktiju nemaju sjaj. Ako želite sami napraviti piling za nokte: Pomiješajte jednu žlicu šećera s jednom žlicom meda i time dobro naribajte nokte.

Poliranjem do sjaja

Za lijepe, sjajne nokte možete se u potpunosti odreći laka za nokte. Jer glatka, dobro zapečaćena prirodna površina reflektira svjetlost zbog čega će nokti sami po sebi sjajiti. Važno kod poliranja: Upotrijebite što finiju i kvalitetniju turpiju za poliranje te je vodite malim kružnim pokretima ravnomjerno preko površine nokta. Mnogi rade grešku kada previše intenzivno i predugo poliraju nokte. Pritom nastaje toplina zbog trenja koja bespotrebno škodi noktima. Jednom kada je cijela površina noktiju temeljito ispolirana, dovoljno je za lijepi sjaj. Ovaj postupak ne morate bespotrebno često ponavljati.

Prevencija – rukavicama i kremom

Tko dugoročno želi imati prirodno lijepe nokte, može se pobrinuti unaprijed za to: Gumene rukavice pri čišćenju ili pranju suđa štite ruke i nokte, primjerice od agresivnih sredstava za čišćenje i bubrenja zbog vode. Redovito nanošenje kreme ne pruža samo vrijednu hidrataciju rukama, nego štiti i nokte od suhoće i lomljivih mjesta.

Manikura vrućim uljem

Krhki nokti i ispucale zanoktice vesele se hranjivim i masnim uljima. Beauty blogerice tu se kunu u jedan poseban trend: manikuru vrućim uljem. Za to se nokti najmanje deset minuta uranjaju u jako toplo ulje. Za sve one koji sami žele isprobati to: Jednostavno pomiješajte kokosovo, maslinovo i ricinusovo ulje u jednakim količinama, lagano sve zagrijte i zatim uronite nokte. Još bolje: Ako prethodno lagano navlažite nokte i kožu, ulje će obuhvatiti i ostatke vlage. Poslije uljne kupke se preostalo ulje temeljito umasira u kožu i nokte. I prsti već sjaje lijepim i njegovanim izgledom.

Kupka za nokte s toplim mlijekom

Sličan efekt kao i manikura vrućim uljem imaju kupke za nokte s toplim mlijekom. Mlijeko pored ulja koja pružaju masnoću posjeduje i osnažujuće bjelančevine. Za to mlijeko jednostavno zagrijte, ulijte u jednu zdjelu te ruke i nokte u njemu kupajte najmanje pet minuta.

Vrući vosak za lijepe nokte

Kombinacija topline i masnoće jednostavno je dobra za kožu i nokte. Zahvaljujući vrućini se otvaraju pore tako da masnoće još bolje mogu prodrijeti. U nekim salonima za manikuru se zato sve češće nude vrući tretmani s voskom. Vosak navlažuje kožu još malo intenzivnije od ulja. No, oprez: Ako želite sami kod kuće pokušati, obavezno prethodno provjerite temperaturu. Prevrući vosak može dovesti do opeklina. Inače je sve vrlo jednostavno: Kupite kozmetički pčelinji vosak, oprezno ga zagrijte, namažite njime nokte i prste i onda pričekajte dok se vosak potpuno ne osuši. U suhom stanju se lagano može ostrugati prstima.

Pakung s bjelančevinama za lijepe, snažne nokte

Uzmite jedan svježi bjelanjak, napola ga istucite u snijeg i uronite nokte otprilike na pet minuta. Učinak: Ako redovito primjenjujete ovaj pakung s bjelančevinama (najmanje jednom tjedno), s vremenom će ojačati Vaše nokte. Razlog su sitne molekule bjelančevina koje se nakupljaju na površini nokta i podupiru njezinu strukturu.