Active Beauty
Kako curenju iz nosa i dosadnoj prehladi reći – Zbogom!

Bye bye prehlada.

Kako curenju iz nosa i dosadnoj prehladi reći – Zbogom!

Za hladnih godišnjih doba naš imunitet pojačano radi. Zateknete li se u prepunom autobusu ili drugom sredstvu javnog prijevoza, ako ste dugo izloženi suhom, grijanom zraku i kolegama koji oko vas neprestano kišu, onda su veliki izgledi da će i vas „uloviti“ prehlada. Kako biste se adekvatno zaštitili, predlažemo da preventivno i na vrijeme jačate obrambeni mehanizam. Donosimo nekoliko savjeta kako dočekati kraj zime i pritom ostati zdravi i fit.

• Zdrava i uravnotežena prehrana osnovna je pretpostavka koja mora biti zadovoljena kako bismo preživjeli zimu. Pritom imajte na umu kako crveno, žuto i zeleno voće i povrće ima osobito visoku razinu vitalnih tvari, osobito nužnih za zaštitu od bakterija. Različitim vitaminskim preparatima u ovom razdoblju doskočite DAS gesunde PLUS šumeće tablete vitamin C naranča 20 kom

• Uz vitamine, i elementi u tragovima poput cinka, željeza i selena spadaju u svemoguće proizvode koji pomažu u borbi protiv prehlade. Štite od slobodnih radikala, upravljaju važnim procesima izmjene tvari u organizmu i brinu se za normalnu funkciju imuniteta. DAS gesunde PLUS kapsule cink + vitamin C depot, 60 kom. potiče zdravu izmjenu tvari u organizmu koji mu daju energiju i pri preporučljivi su kod povišenog tjelesnog opterećenja.

• Stres, užurbanost života i malo sna opterećuju naš organizam, čineći ga podložnim napadima virusa gripe. Po mogućnosti zato biste trebali češće raditi stanke, priuštiti si vruću kupku ili opuštajuću šetnju na svježem zraku.

• Za kraj ostavljamo još jednu bitnu stavku – temeljito pranje ruku najbolja je i ujedno najjednostavnija zaštita protiv bakterija i virusa svih vrsta.