Active Beauty
Dobro njegovani muškarci bolje se ljube

Ispucale usne, brada koja grebe, loš zadah? S dobrom njegom jednostavno se bolje ljubi.

Dobro njegovani muškarci bolje se ljube

Neke bismo poljupce najradije što prije zaboravili. Primjerice pusa tetke koju nam je kod dolaska uvijek nalijepila na obraz kad smo bili djeca. Ili pokoje pijano ljubljenje na zabavi koje se u biti uopće ne želimo prisjećati. Ali i odrasle i trijezne osobe često mogu griješiti kod igre jezicima.

Prema anketi dobri poljupci ne smiju biti previše oštri ni vlažni. Užurbani poljupci na pragu odbijaju isto kao i previše zahtijevajući poljupci koji odmah žure na sljedeću točku programa. Naime za većinu žena maženje je mnogo više od predigre za spolni odnos. Najljepši su trenuci ljubljenja u koje se u potpunosti upuštaju oba partnera, kožom, kosom i po mogućnosti zatvorenim očima.

Ako je vaš dah svjež i vaše usne nježno njegovane, sat se može zaustaviti. Navodno je nekim muškarcima seksi ako njihove drage izraze svoju strast s nekoliko znakova ogrebotina na leđima. Zauzvrat, međutim, žene otkrivaju da ih manje privlači bockanje brade. Nažalost, brkovi su prirodno mnogo grublji i bodljikaviji od kose na glavi. Stoga je potrebno malo pozornosti da ih se ukroti. Osim pranja brade (najbolje blagim šamponom pod tušem), brijanja i podrezivanja za svakodnevnu njegu potrebna je i mala masaža brada uljem za kosu. Dovoljno je nekoliko kapi da se tvrdokorne dlake učine mekima i podatnima. Odličan dodatni učinak: Ulje drži bradu i kožu ispod zdravijom i daje dlakama plemeniti sjaj.

 

Lizanje je zabranjeno

Ne samo u smislu dlaka na licu, već i u smislu usana žene više mole meko. Gruba mjesta, suha koža i pukotine izgledaju zanemarene i prilično su neugodne kada se mazite. Ali kako je koža usana mnogo tanja od drugih dijelova kože i nema vlastite žlijezde lojnice za opskrbu masnoćom, brzo se suši. Lizanje usana samo je kratkoročno poboljšanje, jer čim ispari voda, usne budu još više suhe.
Lijek su štapići za njegu koji daju vlagu i jačaju zaštitni sloj kože. Pčelinji vosak, shea maslac, kokosovo ulje ili vazelin najbolje su pripreme za nježne usne. Prilikom maženja tada možete biti i pomalo divlji i strastveniji.

Važno je mirisati dobro

Kaže se da bi dobar poljubac trebao oduzeti dah voljenoj osobi. Loš zadah sigurno nije u pitanju. Nažalost, to se ponekad događa čak i u najnepraktičnijim trenucima, čak i ako ste izbjegavali cigarete i luk neposredno prije spoja. Samo pranje zubi obično nije dovoljno da se ukloni loš zadah, jer to također ima veze s jezikom i desnima. Svugdje postoje bakterije koje izlučuju sumpor i time osiguravaju loš dah. Tvrdokorne zubne naslage uklanja profesionalac pri higijeni usne šupljine, a tko svakodnevno upotrebljava konac za čišćenje i čistač jezika igra na sigurno. Sredstvo za ispiranje usta dodaje zavodljivo svjež miris.

Nikada ne zaboravite njegu zubi

U određenoj je mjeri odlučujuć i izgled kada se ljubite. To ne znači da osmijeh mora biti kao s reklame za zubnu pastu, ali loši zubi i promjena boje ne izazivaju želju da se približite takvim ustima. Dobra zubna higijena dovoljna je u mnogim slučajevima za uklanjanje žućkastog premaza. Male abrazivne čestice u pasti za zube uklanjaju boju kave i vina. Jači učinak osigurava izbjeljivanje kod zubara. To košta, ali bijela boja ostaje do četiri godine. Ako su pojedinačni zubi, primjerice nakon tretmana korijenskog kanala, obojani, mogu se izbušiti i osvijetliti iznutra. Alternativno, posebno se na prednjim zubima mogu primjenjivati keramičke ljuskice za pokrivanje problematičnih zuba. Ovakve mikro ljuskice sada su vrlo tanke i štite osnovni sloj.

Zatvorite oči, otvorite usta

Usput, i samo ljubljenje doprinosi oralnom zdravlju. Čak i u uzbudljivim sekundama prije dodira, izlučivanje sline znatno se povećava. To pogoduje zubima i desni. I inače je ugodno ljubakanje itekako zdravo. Imunološki sustav ima koristi od razmjene bakterija, pada razine stresa i mišići lica odrađuju blagi trening.
Osim toga, oslobađaju se vezni hormoni oksitocin i hormon sreće serotonin, koji zajedno poboljšavaju ne samo raspoloženje, nego i odnos. Istraživanja su pokazala da ljudi koji puno ljube žive duže od drugih. I sigurno i mnogo sretnije.