Active Beauty
BB kreme: Zašto toliko volimo sve te multitalente

Laganije od tekućeg pudera. Ali savršenije od tonirane dnevne kreme.

BB kreme: Zašto toliko volimo sve te multitalente

Primer, korektor za oči, puder i kist: Do sada je bilo potrebno dosta ručnih alata i još više znanja za savršen ten. No, to ne mora biti tako: BB kreme se nazivaju kozmetičkim čarobnim formulama koje žele poboljšati jednostavnost i savršenstvo.

BB kreme: Što je to zapravo?

Kratica „BB“ znači „blemish balm“ i doslovce u prijevodu znači „balzam protiv nedostataka“. BB kreme služe za ujednačavanje iritacija ili optičkih nedostataka kože te zamjenjuju zdrav i njegovan ten. Na prvi su pogled BB kreme slične toniranim dnevnim kremama. Princip djelovanja kremastog tajnog oružja je međutim znatno veći nego kod toniranih proizvoda za njegu. BB kreme žele u jednom pružiti četiri prednosti za ljepotu.

U čemu se BB kreme razlikuju od CC krema?

BB kreme nisu jedina kozmetička inovacija koja pokušava objediniti njegu i tekući puder. Takozvane CC kreme rade prema sličnom principu. Kratica „CC“ znači pritom „colour & correction“, dakle „boja i korekcija“. Te formulacije su jednako lagane i njegujuće kao i BB krema, ali imaju veliku moć prekrivanja. Učinak: Mogu se korigirati snažnija crvenila ili čak mali ožiljci.

Što mogu BB kreme?

  1. Hidratiziraju

Vlažnost je jedna od temeljnih elemenata za savršen i zdrav ten. Većina BB krema stoga radi s esencijama hijalurona koji vežu vlagu u stanicama kože i kožu popunjuju iznutra prema van. Uz to su dugotrajni kompleksi djelovanja usmjereni tome da se vlaga pohranjuje više sati i time se sprječava dehidracija i bore od suhoće.

  1. Njega

Budući da koža osim vode treba i hranjive tvari, BB kreme pružaju za to odgovarajuće rješenje. Neki proizvodi sadrže primjerice kofein koji pokreće mikrocirkulaciju stanica i time njihovu regeneraciju. Ostale rade s vitaminima ili proteinima koji osnažuju strukturu i koji slično hrane kožu kao dnevna njega, ali je ne žele apsolutno zamijeniti. Stoga vrijedi: Ako ste skloni presuhoj koži ili joj je potrebna velika njega, ispod BB kreme uvijek nanesite još serum ili dnevnu njegu.

  1. Zaštita

BB kreme žele ne samo osnažiti kožu, već je i zaštititi. Većina proizvoda stoga ima integriranu UV zaštitu. Ona se kreće od faktora 15 do 30 i time pruža dovoljnu svakodnevnu zaštitu od UV zračenja. Uz to mnoge BB kreme sadrže vitamine C i E koji štite stanice kako bi se mogle obraniti od napada slobodnih radikala.

  1. Usavršavanje

Poseban highlight BB krema je međutim njihovo optičko djelovanje. Inovativne formulacije prianjaju na kožu poput tekućeg pudera i ujednačuju male iritacije i nepravilnosti. Pigmenti boje su međutim toliko fino usitnjeni da na koži ne djeluju teško i poput maske, već transparentno i prirodno. BB kreme ne žele prekriti ten, već ga učiniti savršenim. Trik je pritom: BB kreme rade s finim zrcalnim česticama koje lome dolazeće svjetlo i tako podaruju koži ultimativni glow.

Pravilna primjena BB krema: Ovako se to radi!

Primjena BB krema je vrlo jednostavna. Proizvod se po izboru nanosi na očišćenu kožu pomoću spužvice, kista ili jednostavno rukom. I gotovo! Priprema pomoću hidratantne njege, korektora za oči ili primera je potrebna samo kod posebnih tipova kože. Ako netko želi, ne mora čak niti koristiti puder. Jednostavnije ne može biti, ili?