Active Beauty
Odmor u termama: osam preporuka
Tekst: Christina Omlor

Just relax

Odmor u termama: osam preporuka

Potreban Vam je odmor od stresne svakodnevice i žudite za satima opuštanja u njegujućoj ljekovitoj vodi? U tom slučaju će nekoliko wellness dana ili odmor u termama doći kao naručeni! Odmor u termama je dobar u Hrvatskoj kao i u zemljama poput Mađarske, Slovenije, Slovačke i Češke. Pomoći ćemo Vam u planiranju donoseći osam dobrih savjeta za mali odmor.

Odmor u termama: osam savjeta za najbolje opuštanje

1. Odmor u termama u Mađarskoj

Mađarska je poznata po svojim termalnim izvorima i to je čini savršenom destinacijom za odmor u termama. Posebno mnogo resora i hotela nalazi se na zapadu Mađarske koji oduševljavaju s izvrsnim ponudama wellnessa. Ali i ostatak Mađarske ima dobru ponudu te je definitivno vrijedna putovanja.

Savjet za opuštanje 1: Spirit Hotel
Nagrađivani Spirit Hotel u Sárváru oduševljava s pravom spa oazom s 22 bazena i pregršt hidromasažnih kada.

Savjet za opuštanje 2: Mjus World
Moderni wellness centar Mjus World ima zanimljivu povijest nastanka, nalazi se u bivšoj tvornici cipela. Na to međutim danas podsjeća samo još mala trgovina cipela. U wellness područjima preplavljenima svjetlošću nalik potkrovlju možete se zaista prepustiti opuštanju. Apsolutni vrhunac je panorama spa s pogledom od 360 stupnjeva.

2. Odmor u termama u Sloveniji

Slovenija ima ne samo lijep i spokojan glavni grad Ljubljanu in petto, već i izvrsne hotele i wellness resore. Bilo da se nalazite u kršnom predjelu, u Alpama ili na Sredozemnom moru, posvuda postoje termalni mineralni izvori. U lječilištu Rogaška Slatina izvire na primjer magnezijem najbogatija mineralna voda svijeta koja ima revitalizirajući i regenerirajući učinak.

Savjet za opuštanje 3: Terme Olimia
Olimia je prva cjelovita wellness destinacija. Postoji niz programa za postizanje tjelesne i emocionalne ravnoteže. Prespavati se može ili u hotelskoj sobi ili u luksuznom glamping šatoru.

Savjet za opuštanje 4: Terme Laško
U Sloveniji postoje brojne terme, ali je ova zemlja bogata i medom. Što je dakle bolje nego spojiti oboje. U termama Laško sve je usmjereno na učinak meda. Kako bi dakle bilo s masažom s medom? Pritom se sastojci meda umasiraju u kožu i poboljšavaju cirkulaciju. To također pokreće vaš metabolizam.

3. Odmor u termama u Češkoj

Stara lječilišta i romantični dvorci u Češkoj vrlo su omiljeni za wellness. Legendaran je prije svega „trokut toplica“, Karlsbad, Marienbad i Franzensbad. Ako netko želi odmor u termama na selu, svoj posjet možete kombinirati s izletom u glavni grad Prag.

Savjet za opuštanje 5: Resor Svata Katerina
Što resor Svata Katerina čini posebnim? U wellness području i sobama teče voda obogaćena mineralima direktno iz izvora Svete Katarine. Za opuštanje na svježem zraku će se uz to pobrinuti prirodno jezerce za kupanje. Ovdje se zaista može dobro isključiti.

4. Odmor u termama u Slovačkoj

Kod planiranja odmora u termama često se zaboravlja Slovačka. Tamo pritom ima preko 1.400 mineralnih i termalnih izvora. Pored tradicionalnih toplica postoje i veliki, moderni wellness centri. Imamo jedan specijalni savjet za Vas.


Savjet za opuštanje 6: X-Bionic SphereResor X-Bionic jedan je od najmodernijih wellness centara u zemlji. Osim sportskih objekata i ponuda za zabavu poput kina i kuglanja postoje brojna wellness područja, sedam sauna te različite parne kupelji. Ovdje Vam sigurno neće biti dosadno. Svoj kratki odmor možete rezervirati kod različitih ponuđača, na primjer na Booking.com.

Savjet za opuštanje 7: Lječilište Piestany
Ako netko više voli povijesnu sredinu, trebao bi posjetiti lječilište Piestany: to su najstarije i najpoznatije toplice Slovačke koje oduševljavaju velikim brojem ponuđenih tretmana od klasične masaže cijelog tijela do havajske lomi lomi masaže.

5. Odmor u termama u Hrvatskoj

Ako odmor u termama ne želite provesti u inozemstvu, možete isto tako dobro uroniti u hrvatske termalne bazene, koji što se tiče opuštanja i wellnessa, zasigurno ne kaskaju za inozemnima.

Savjet za opuštanje 8: Terme Tuhelj
Art&Spa Terma Tuhelj isprepliće dizajn i arhitekturu, umjetničke izričaje brojnih umjetnika i gastro doživljaje. Tu se mogu pronaći prirodne i kulturne ljepote Hrvatskog zagorja, wellness rituali i brojna događanja koja potiču kreativnost i maštovitost gostiju.