Active Beauty
Brza tjestenina za cijelu obitelj: lazanje iz lonca

Gotovo u tren oka

Brza tjestenina za cijelu obitelj: lazanje iz lonca

Lazanje pripremljene u samo 30 minuta. Ova ukusna tjestenina spravljena u loncu spaja tradicionalne okuse popularnog složenca u začinjenu juhu za lazanje. Savršena je za utaživanje gladi za lazanjama, čak i kada nemate puno vremena za pripremu. Dodatna prednost za cijelu obitelj: u sirastoj juhi s rajčicom uživaju i mladi i stari ljubitelji izdašne mediteranske kuhinje.

Tjestenina spravljena u loncu: u ovoj lazanja juhi uživat će cijela obitelj

Sastojci za 4 porcije

  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja (npr. dmBio)
  • 400 g mljevene junetine
  • 1 žlica brašna (npr. dmBio)
  • 2 žlice paste od rajčice
  • 200 g rajčica, pasiranih
  • 300 ml umaka od rajčice (npr. dmBio)
  • 1 litra pilećeg temeljca
  • sol
  • crni papar svježe mljeven (npr. dmBio)
  • 5 listova za lazanje
  • 2 žlice vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice peršina, nasjeckana
  • 2 žlice bosiljka, nasjeckana
  • 60 g mozzarelle, naribane
  • 30 g parmezana, naribana
  • peršin, za ukrašavanje
  • bosiljak, za ukrašavanje

Priprema lazanja juhe u loncu

1. Pripremite umak od rajčice
Luk i češnjak ogulite i nasjeckajte na sitno. Zagrijte ulje u većem loncu, popržite mljeveno meso dok ne postane mrvičasto i lagano smeđe. Dodajte luk i češnjak te uz miješanje kratko popržite. Sve pospite brašnom, umiješajte pastu od rajčice i pustite da kratko kuha. Dodajte pasiranu rajčicu i umak od rajčice te promiješajte. Sve zalijte juhom, začinite solju i paprom i pirjajte na laganoj vatri oko 15 minuta.

2. Složite listove lazanja i pripremite juhu
Listove za lazanje grubo narežite na komade, dodajte u juhu i kuhajte oko 10 minuta uz povremeno miješanje. Juhu oplemenite vrhnjem za kuhanje i umiješajte nasjeckano začinsko bilje.

3. Pripremite juhu za lazanje u jednom loncu
Juhu za lazanje začinite po želji, ulijte u zdjelice ili duboke tanjure i poslužite posutu mozzarellom, parmezanom, peršinovim listom i bosiljkom.