Active Beauty
Šest činjenica o trendovskom proizvodu ulja za lice

Zdravi sjaj

Šest činjenica o trendovskom proizvodu ulja za lice

Izbor je sve veći jer sada već mnogi brendovi proizvode ulje za lice. Međutim, i dalje je mnogima sumnjivo nanošenje ulja na svoje lice. Ovdje donosimo sve činjenice u vezi ovog trendovskog proizvoda.
Ulje za lice instantno će pomoći kod suhe kože jer iznimno hidratizira. Ali kako ne biste sjajili poput diskokugle, ipak treba obratiti pažnju na nekoliko stvari.

1. Pronađite odgovarajuće ulje za lice

Njegujuće ulje se kao takvo brzo upija i ostavlja samo vrlo tanki sloj na površini. On štiti kožu od vanjskih utjecaja. Međutim, moguće je da neki proizvod bude previše bogat za Vaš tip kože pa se stoga ne može do kraja upiti. U tom slučaju trebate odabirati laganije formule. Njih možete prepoznati po svjetlijoj boji u bočici.

2. Ulje za lice kod zahtjevne kože?

Ako se borite s masnom kožom, sigurno morate nadići strah od nanošenja ulja na svoju kožu. Ali isplati se! Kvalitetna ulja za lice mogu regulirati proizvodnju loja pa čak i suzbijati upale. Za to je posebno dobro arganovo ulje. Uljima za lice se mogu tretirati i pigmentacijske mrlje te usporiti starenje kože. Tu se preporučuje primjena ulja šipka.

3. Obratite pažnju na redoslijed

Da bi ulje za lice ostvarilo optimalni učinak, treba pripaziti na redoslijed kojim nanosite pojedinačne proizvode. Važno je za početak temeljito očistiti lice, zatim se koriste ulja, a tek nakon toga krema za lice i skroz za kraj sredstva za zaštitu od sunca. Moguće je i u kremu za lice ili tekući puder umiješati nekoliko kapi njegujućeg ulja i tako osigurati savršeni sjaj.

4. Ulje za čišćenje

Ulje za lice može se ali i ne mora nanositi samo na očišćenu kožu, nego se može koristiti čak i za čišćenje. Pritom je dobro s lica prethodno skinuti šminku, a potom kružnim pokretima temeljito umasirati ulje u kožu. Po potrebi se višak proizvoda s lica za kraj može ukloniti blazinicom ili ručnikom.

5. Mix and match

Velika prednost korištenja ulja za lice je što ih možete sami napraviti ovisno o individualnim potrebama i tipu kože. Najbolje je za to pretražiti internet, vidjeti koja ulja odgovaraju Vašem tipu kože te ih zatim kombinirati. Prvo se trebate odlučiti za bazno ulje (primjerice maslinovo ulje). Bazna ulja često imaju dugi rok trajanja te su neosjetljiva i čine najveći dio u Vašoj mješavini ulja (oko 50 posto). Ulja s aktivnim svojstvima (primjerice ulje divlje ruže) zatim se mogu dodati u manjim dozama (oko 10-20 posto). Jojobino ulje je iznimno podnošljivo za sve tipove kože i k tome ima konzervirajuće djelovanje zbog čega se može dodati svakoj domaćoj mješavini ulja (oko 30 posto).

6. Recept za domaće ulje za lice

Sve što Vam treba za izradu vlastitog ulja za lice su smeđa staklena bočica, eventualno jedan ljevak, jedna pipeta i ulja koja želite koristiti. Za normalnu kožu se možete ravnati primjerice po sljedećem receptu. Za 100 ml ulja za lice Vam treba:

Ulijte sve u bočicu i dobro je protresite.

Za njegovani i revitalizirani izgled kože

Ulje za lice s bio divljom ružom marke alverde NATURKOSMETIK

Kupi sada u dm online shopu

Veganski i prirodno

Njegujuće ulje All-In-One

Kupi sada u dm online shopu

Sadrži ulje sjemenki konoplje, bisabolol i vitamin E

Ulje za lice od konoplje marke Balea

Kupi sada u dm online shopu

Čisti i njeguje suhu kožu

Ulje za čišćenje marke Balea

Kupi sada u dm online shopu