Prirodni lifting lica: pet metoda vježbi lica i masaža lica

1. Gimnastika lica ili facegym

Facegym je, kao što i samo ime kaže, gimnastika lica. Cilj je ojačati mišiće lica i potaknuti cirkulaciju. To daje prekrasan sjaj i potiče proizvodnju kolagena i elastina. Time se poboljšava čvrstoća i elastičnost kože. Jeste li postali znatiželjni i želite sami isprobati vježbe?

2. Daljnji razvoj gimnastike lica: joga lica

Slično jogi za cijelo tijelo, ciljane vježbe kombiniraju se s opuštajućim masažnim pokretima. Videozapisi Anastasije Goron, osnivačice "allyoucanfacea", trenutačno su popularni na YouTubeu i Instagramu.

3. Masaža lica s gua sha metodom

Gua sha masaža dolazi iz tradicionalne kineske medicine. Doslovno znači "struganje" (gua) i "crvenilo" (sha). Tradicionalno su se za ovu drenažnu terapiju koristile npr. porculanske žlice. Danas se alati od ljekovitog kamenja uglavnom koriste za ljepotu lica: za rozenkvarc se kaže da ima učinak hlađenja i balansiranja, za žad se kaže da detoksificira i ublažava upale, opsidijan se bori protiv crvenila, ametist čisti kožu.

4. Masaža lica: akupresura

Akupresura je masažna tehnika koja također dolazi iz Tradicionalne kineske medicine. Pritiskom prstiju stimuliraju se točke na meridijanima i tako se postižu opuštajući ili stimulirajući učinci. Pri ovoj masaži lica kažiprstima klizite po licu malim kružnim pokretima. Pritom pritisak malo povećavate pa ga smanjujete.

5. Polagana masaža lica: limfna drenaža

Limfna drenaža nježna je i vrlo spora vrsta masaže. To je jedna od terapija koja se koristi za drenažu limfne tekućine u tkivu: nakon operacija, ozljeda ili zadržavanja vode, ali i za smanjenje otoka na području oko očiju. Kružni, nježni pokreti stimuliraju radni kapacitet krvnih i limfnih žila.