Active Beauty
Eyeliner: 4 looka koja ostavljaju dojam

Povlačenje linija

Eyeliner: 4 looka koja ostavljaju dojam

S tušem za oči mogu se postići trendovski lookovi koji ostavljaju dojam. Želite li isprobati nešto novo? Onda pogledajte divne lookove s grafičkim linijama. Plus savjete kako pravilno povući liniju na očima.
Najvažniji alat u Vašoj kozmetičkoj torbici: tuš za oči. Inspirirani rock i pop ikonama 1980-tih godina snažan make up na očima traženiji je nego ikad: Od smokey eyes do grafičkih linija u kombinaciji s intenzivnim bojama za usne i kreativnim stilovima kose look iz 1980-tih godina je „back on stage“.

Sve što Vam je za to potrebno je tuš za oči, mirna ruka i malo hrabrosti - tada će ovaj potez sasvim sigurno uspjeti. Jer upravo s tuševima za oči mogu se povući precizne i otkačene crte na kapku koje oko savršeno stavljaju u fokus.

 

Povlačenje linija na očima: pravilna priprema

  • Prije nego započnete s dizajnom grafičke linije, važna je dobra baza. U prvom koraku nanesite nešto primera za sjenilo na cijeli kapak. To sprječava razmazivanje prirodnih ulja tuša za oči.
  • Nakon toga fiksirajte s puderom u prahu. Tekući tuš za oči je u pravilu najbolji izbor za povlačenje linija na očima koje ostavljaju dojam; njegova konzistencija može se bolje kontrolirati.
  • Uvijek koristite vodootporni tuš za oči. To sprječava „izgled pande s razmazanim očima“.
  • Budući da se tuš za oči brzo suši, trebali biste ga čuvati uvijek s vrhom prema dolje. Pomaže i uranjanje vrha u visokopostotni alkohol.
  • Jeste li već profesionalac u povlačenju tuša za oči? Ako ne, onda vježbajte, vježbajte, vježbajte! Vrlo koristan savjet za šminkanje je šminkanje na kozmetičkoj maramici.
  • Mina je odlučujuća za look - a izbor nema granica: Edding tuš za oči, tuš za oči u obliku gela, tuš za oči u obliku niti, tekući tuš za oči i mnogi drugi.

4 looka s grafičkim linijama na očima koje volimo

„Gore bez“: reverse wing linija na očima

Glavna značajka ovog looka koji ostavlja dojam predstavlja mat crni tuš za oči koji se povlači samo uz donji vijenac trepavica. Takozvana reverse wing linija na očima završava tek gotovo na Vašim obrvama i zbog svoje dramatičnosti savršeni je look za crveni tepih. Savjet: Kako bi linija s tušem za oči koja izlazi izvan vanjskog kuta očiju bila ravna, možete staviti komad papira i povući crtu uz rub.
 

Kome pristaje?

„Ovaj look je zaista samo nešto za velike oči jer crna linija uz donji kapak čini oko manjim. Osim toga, budite oprezni da ne postignete umoran izgled. I stoga: Ten bi trebao biti svjež“, ističe Madelaine Sommerlat iz dm-a.
 

Umjetnost s tušem za oči: grafički look

Kod ovog ublaženog, ali ipak upadljivog looka glavnu ulogu ima tekući tuš za oči. Linije se povlače uz donji rub vijenca trepavica i uz nepomični kapak. Vrlo kontrastnu bazu čini svijetlorozo sjenilo. Ten pak ostaje vrlo prirodan.
 

Kome pristaje?

„I kod ovog looka se donji kapak snažno naglašava“, kaže Madelaine Sommerlat. „Okrugle oči mogu se pomoću zavijene linije koja i u unutarnjem kutu ima krilo vrlo lijepo našminkati u obliku badema. Pažnja kod vrlo malih, uskih očiju, one time djeluju još manje. Kako bi se ovaj look malo ublažio, umjesto s tušem za oči možete raditi s olovkom za oči jer će tada finish biti nešto nježniji.“
 

Tuš za oči XL: superwing

Za ovu ekstravagantnu liniju na očima apsolutno je važna mirna ruka. Najbolje uspijeva s vodootpornom gel olovkom koja je i otporna na brisanje s mekom minom olovke za oči. Za intenzivniji večernji look unutrašnjost linije na očima može se u potpunosti iscrtati. Obrve biste trebali ostaviti undone.
 

Kome pristaje?

„S ovom grafičkom linijom na očima mogu se lijepo naglasiti i male oči jer oči uokviruje samo vrlo nježno. Ovaj look je prigodan za svaki dan ako krilo ne povučete skroz visoko do sljepoočnice, već samo komadić iznad vanjskog kuta oka. Ovdje je međutim potrebno mnogo vježbe“, ističe Madelaine Sommerlat.
 

Lebdeće linije na očima: floating crease

Kao što sam naziv otkriva, ova vrsta izražajne linije za oči lebdeća je linija na kapku. Zvuči jednostavno, ali nije tako. Jer umjetnost se sastoji u tome da se linija za oči smjesti na pravom mjestu i to točno iznad pregiba kapka. Jeste ga pronašli? Falsies ili maskara pojačavaju ovaj look.
 

Kome pristaje?

Madelaine Sommerlat: „Ovaj look je za oči koje imaju veliki pomični kapak i mnogo mjesta između pregiba kapka i obrve. Budite oprezni kod spuštenih kapaka jer će oni time biti još izraženiji. Velike će oči pak privlačiti poglede.“