Active Beauty
Nanesite eyeliner: ova 4 statement-looka su u trendu
Tekst: Lisa Joham, Theresa Haidinger

Artistički

Nanesite eyeliner: ova 4 statement-looka su u trendu

Trendovske statement-lookove možete dočarati olovkom za oči. Želite isprobati nešto novo? Donosimo najljepše poteze grafičkih linija uz dodatni savjeti stručnjaka o tome kako pravilno nanijeti eyeliner.

Nanošenje eyelinera: prava priprema

  1. “Prije nego počnete dizajnirati grafičku liniju, važno je imati dobru bazu. U prvom koraku nanesite malo primera za sjenilo na cijeli kapak. To sprečava curenje prirodnih ulja olovke za oči. Zatim fiksirajte primer sjenila puderom u prahu”, objašnjava trenerica dm kvalitete Madelaine Sommerlat.
  2. Tekući eyeliner obično je najbolji izbor za upečatljiv look. Njegova se konzistencija može bolje držati pod kontrolom.
  3. Uvijek koristite vodootporni eyeliner. Time se sprečava "efekt pandinih očiju".
  4. Budući da se eyeliner brzo suši, uvijek ga čuvajte s vrhom okrenutim prema dolje.
  5. Vrsta eyelinera određuje izgled - a izbor je neograničen. Isprobajte eyeliner u gelu (malo gušći od klasične tekuće olovke), gel olovku (kremastu olovku iz teglice), olovku s kistićem (kist je tanak kao konac) ili tekuću olovku (klasični tuš za oči).

Nanošenje eyelinera: četiri looka koje ćemo odmah zavoljeti

Klasični mačkasti look

Kod ovog svedenog i klasičnog izgleda linija se povlači samo duž gornje linije trepavica. Savršen svakodnevni look stvaraju sjenila u zlatnim i bakrenim tonovima te BB ili CC krema.

Kome odgovara?
Malim i uskim očima pogoduje ovaj pogled jer je naglašen samo gornji kapak, čime se oko otvara. "Da biste malo ublažili izgled, možete koristiti crnu olovku umjesto tekuće olovke za oči, koja malo omekšava finiš", objašnjava Sommerlat.

"Reverse wing": olovka za oči s obrnutim krilima

Glavni fokus ovog statement looka je mat crna olovka za oči koja se iscrtava samo na donjoj liniji trepavica. Takozvani reverse wing eyeliner završava gotovo kod obrva i zbog svoje je dramatičnosti savršen izgled za crveni tepih.
Savjet: kako bi linija olovke za oči koja prelazi vanjski kut oka bila ravna, možete staviti komad papira i povući liniju uz rub.

Kome odgovara?
Sommerlat: “Ovaj look je zapravo samo za velike oči, jer crna olovka za oči na donjem kapku čini oči prilično malima. Također, morate paziti da ne izgledate umorno. Stoga i vaš ten treba biti svjež.“

Eyeliner XL: superwing

Za ovaj ekstravagantan look potrebna je apsolutno mirna ruka. Najbolje funkcionira ako se koristi vodootporna gel olovka otporna na razmazivanje. Za intenzivniji večernji izgled, unutarnja strana olovke za oči može se potpuno obojiti. Obrve neka ostanu undone.

Kome odgovara?
“Čak i male oči mogu se lijepo naglasiti s ovim lookom, jer samo vrlo suptilno uokviruje oči. Izgled postaje prikladniji za svakodnevnu upotrebu ako krilo ne povučete skroz do sljepoočnice, već samo malo preko vanjskog kuta oka. A ovaj look potrebno je puno vježbe”, objašnjava Sommerlat.

Eyeliner s efektom lebdenja

Kao što naziv sugerira, ovaj statement eyeliner izgleda poput lebdeće linije na kapku. Premda zvuči da je nanošenje jednostavno, nije. Trik je u tome da eyeliner postavite na pravo mjesto, točno iznad pregiba kapka. Pronađeno? Lažne trepavice ili maskara poboljšavaju izgled.

Kome odgovara?
„Svatko tko ima veliki pomični kapak i puno prostora između pregiba i obrve. Budite oprezni sa spuštenim kapcima, oni će uz ovaj look biti još više naglašeni. Velike oči, s druge strane, dodatno će biti naglašene uz ovaj look”, kaže Sommerlat.


Ove olovke za oči dostupne su u dm-u:

Za precizan izgled
„Liquid Liner vodootporni tuš za oči – 010“ marke Catrice


Kupite u dm online shopu

Doseže svaki kutak
„Hyper Precise All Day tuš za oči Black“ marke Maybelline New York


Kupite u dm online shopu

Otporan na razmazivanje i vodu

„Statement Lining tuš za oči – 010 Brown“ marke trend !t up

Kupite u dm online shopu