Active Beauty
Veganski su burgeri traženi i zdravi

Vrlo ukusni burgeri nisu na glasu kao nezdravi za razliku od varijanti s mesom.

Veganski su burgeri traženi i zdravi

Burgeri su omiljeni kao nikad. To je vjerojatno zato jer se mogu mijenjati na gotovo beskrajne načine i tako prate trendove. Trenutačno je veganska brza hrana tražena, stoga sad u pecivu prije svega možete pronaći povrtne pljeskavice.

Prema istraživanjima trendova, posebno su omiljeni oni čija je osnova protein graška. Najomiljenija je varijanta ovdje Beyond Burger, koji su u SAD-u proslavili Bill Gates i Leonardo DiCaprio. Veganski burgeri izgleda trganog mesa sastoje se od nangke kao zamjene za meso.

 

U načelu se burgeri mogu jednostavno pripremiti kod kuće.

Uzmite pecivo (ili ga ispecite), dovoljno umaka i pljeskavicu za punjenje. Ono može biti klasično mesno ili na osnovu povrća.

Kod pljeskavice od mljevene junetine važno je da je udio masnoća pravilan – preporuča se 20 do 25 posto udjela masnoće kako bi pljeskavica bila i sočna. Meso se pritom začinjava prema osobnom ukusu, puristički samo solju i paprom ili i suhim travama.

Ako ga ne uspijete oblikovati, možete upotrijebiti veliki prsten za salvete (ili prešu za oblikovanje burgera). Pljeskavice možete roštiljati ili peći u tavici od lijevanog željeza. Savjet: ako prije pečenja utisnite malu udubinu u sredinu pljeskavica neće se izdignuti.

Danas su posebno omiljene pljeskavice od zamjene za meso, one izvrsno odgovaraju trendu „Healthy Hedonism“ koji tvrdi da hrana ne mora biti samo zdrava, nego i zabavna i ukusna. Ovdje je i velika prednost da kod povrtne osnove možete po želji eksperimentirati i stavljati razne priloge.