Active Beauty
Šminka sa svjetlucavim efektom: ovako će uspjeti

Za vrijeme blagdana slobodno možete malo dublje zaviriti u kutiju sa šljokicama.

Šminka sa svjetlucavim efektom: ovako će uspjeti

Za vrijeme blagdana slobodno možete malo dublje zaviriti u kutiju sa šljokicama. A uz prave trikove kod svjetlucavog efekta će sve ostati tamo, gdje i treba biti.

Svjetlucave oči

Nanijeti podlogu za sjenila za oči i potom plosnatim kistom nanijeti svjetlucavo sjenilo. Ako se kist prethodno navlaži, rezultat će biti još intenzivniji. Oni najdovitljiviji upotrijebit će i sprej za dodatno fiksiranje. Budući da se fallout (sitne mrvice sjenila) kod svjetlucavih proizvoda često ne mogu izbjeći, šminkanje očiju je prvo na redu. Da se šljokice svejedno ne bi previše razmazale po obrazu, nemojte ih brisati, nego ih uklonite pomoću trakice selotejpa. Za uklanjanje su još i prikladni proizvodi koji sadrže ulje ili micelarna voda.

Svjetlucave usne

Za decentnu varijantu odaberite sjajilo za usne sa svjetlucavim česticama. Ono se može nanositi samostalno ili preko ruža za usne. Oni koji posebno žele donijeti do izražaja svoje usne, posegnut će za svjetlucavim pigmentima. Da bi ti pigmenti dobro držali, morate biti brze. Za početak nanesite tekući ruž za usne; dok se on još suši, obilato natapkajte svjetlucave čestice pomoću kista za usne. Za skidanje šminke i ovdje će vam trebati proizvod koji sadrži ulje – ili jednostavno uzmite maslinovo ulje: Neka kratko odstoji na usnama i zatim ga nježno obrišite.

Svjetlucavi obrazi

Nanošenjem highlightera ili rumenila sa svjetlucavim česticama učinit ćete da vam jagodične kosti sjaje u punom sjaju. Za dodatnu porciju šljokica odabrat ćete pigmente ili rasute svjetlucave čestice. Kako bi oni dobro prianjali na vašem licu, potrebna je dobra baza i prianjajuća površina. Nakon što nanesete primer, razmažite malo vazelina na najvišoj točki jagodičnih kostiju. Onda prstima ili plosnatim kistom pažljivo natapkati šljokice. Sprej za fiksiranje na kraju će se pobrinuti da sve ostane na svome mjestu. Većina čestica moći će se skinuti pomoću trakice selotejpa. Ostatak se može nježno ukloniti sredstvom za skidanje šminke koji u sebi sadrži ulje.

Svjetlucavi nokti

Namazati jednaku količinu svjetlucavih čestica na svaki nokat ponekad može predstavljati pravi izazov. Za estetski ujednačen rezultat na nokte stoga prvo nanesite lak u boji, a potom jedan sloj šljokičastog laka u zlatnoj ili srebrnoj boji. Tko ne želi stavljati lak u boji, može obilato premazati šiljastu spužvicu za šminkanje svjetlucavim lakom i natapkati na nokat. Na taj će se način postići dobra pokrivnost laka. Sve skupa se za kraj fiksira nanošenjem završnog laka. Za kasnije uklanjanje tvrdokornih šljokica potrebno je vateni jastučić obilato namočiti sredstvom za uklanjanje laka za nokte i držati ga otprilike 30 sekundi pritisnuto na noktima. Onda je bolje obrisati ga s nokta, nego ga ribati. Slično funkcionira i sredstvo za uklanjanje laka na umakanje u koje se nokti uranjaju. Na taj se način čestice jednostavno daju ukloniti.