Active Beauty
Ovako muškarci puštaju dlake na cijelom tijelu

Kod uklanjanja dlačica u licu muškarci su prvaci svijeta.

Ovako muškarci puštaju dlake na cijelom tijelu

Kod uklanjanja dlačica u licu muškarci su prvaci svijeta. Uz nekoliko savjeta i ostatak tijela postat će gladak bez poteškoća.

Jesu li muškarci jako ili slabo dlakavi ovisi uglavnom o takozvanim androgenima (kao što su testosteron i DHT). Oni određuju i rast kose. Dok stimuliraju rast kose oko brade ili pazuha, mogu biti odgovorni za gubitak kose na vlasištu.

Ako se na glavi počinje gubiti kosa, morate živjeti s tim. Ali ne s ostatkom dlaka na tijelu. Postoji mnogo dobrih načina za jednostavno uklanjanje dlaka:

Prsa/pazusi

Dlake s prsa i ispod pazuha relativno se jednostavno uklanjaju. Ako potpuno želite ukloniti dlake, posegnite za brijačem za mokro brijanje, a ako želite samo podrezati dlake, umjesto toga ćete upotrijebiti trimer za tijelo. Ako imate problema s uraslim dlakama ili ste skloni crvenilu, možete se prebaciti i na šećer ili vosak. Naravno da malo boli, ali rezultat traje mnogo dulje i kosa mekše raste.

Leđa/ramena

Iako dlake na prsima slave svoj povratak, leđa i ramena i dalje ostaju bez dlaka. Budući da s britvom nisu tako lako dostupni, postoje posebne britve za leđa. Zahvaljujući iznimno dugoj ručki možete doći do nepristupačnih mjesta. Ako je to još uvijek previše akrobacija za vas, idite na uklanjanje voskom ili šećernom pastom u kozmetički studio. Tko želi trajno ukloniti dlake s leđa trebao bi razmisliti o laserskom tretmanu.

Intimni dijelovi

Najčešći je način za uklanjanje stidnih dlaka brijanje. Posebno su prikladni kombinirani uređaji koji rade kao kombinacija trimera i brijača za mokro brijanje. Na taj način možete najprije podrezati vrlo dugu dlaku prije nego je uklonite. Prikladna su metoda i kreme za depilaciju, ali svakako ih prvo testirajte na malom mjestu, jer je koža u području genitalija posebno osjetljiva.

Nos/uši

Divlje dlake u nosu i ušima uklanjaju se trimeru za dlake u uhu i nosu. Tako ćete dlake ukloniti precizno i nježno.