Active Beauty
Običan lak za gelirane nokte: 5 tipičnih pogrešaka

Uz ove savjete manikura izgleda kao da je rađena kod profesionalca.

Običan lak za gelirane nokte: 5 tipičnih pogrešaka

Skraćivanje nije uopće problem s umjetnim noktima. Ali gelirani nokti izgledaju zanemareno kad izrastu. Također, morate ići profesionalcu za svaku promjenu boje. Ne bi li bilo sjajno kad biste mogli koristiti i uobičajeni lak za gelirane nokte? Nema problema: ako izbjegnete ovih pet pogrešaka, možete lakirati nokte kako god želite:

 

Običan lak za gelirane nokte: ove pogreške rade skoro svi

 

Pogreška br. 1: Korištenje pogrešnog laka za nokte

Prvo dobra vijest: općenito nije problem koristiti običan lak za gelirane nokte. Nešto drugo vrijedi za posebne lakove, kao npr. mat ili šljokičaste lakove za nokte: te lakove za nokte možete ukloniti s noktiju teže i samo s jačim odstranjivačem laka za nokte. Gelirani nokti ne mogu izdržati agresivnije uklanjanje laka, pa se takvi lakovi ne preporučuju. Obični lakovi bez posebnih efekata sigurni su i za gelirane nokte.

 

Pogreška br. 2: Uporaba pogrešnog odstranjivača laka za nokte

Još jedna česta pogreška je korištenje odstranjivača laka za nokte koji sadrži aceton. Razlog: aceton ne otapa samo lak, već i gornji sloj geliranih noktiju. Stoga obavezno koristite proizvode bez acetona ili čak posebne odstranjivače laka namijenjene umjetnim noktima, koji su puno nježniji.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pogreška br. 3: Zaboravili ste temeljni premaz

Ova se pogreška ne događa samo prilikom lakiranja geliranih noktiju, već i kod lakiranja prirodnih noktiju: da biste uštedjeli vrijeme, lak za nokte nanosite izravno na gelirane nokte umjesto da ih prije nalakirate prozirnim temeljnim lakom. Što se može dogoditi? Konkretno, bile svijetle ili tamne, boje pronalaze svoj put do sloja gela ili prirodnog nokta, oboje nokat, i više se ne mogu ukloniti. U tom se slučaju gelirani nokti moraju brusiti, što i nije baš ugodno.

 

Pogreška br. 4: Prirodni nokat nije fiksiran

Razlika koja nastaje kada gelirani nokti izrastu od korijena nokta može se prekriti prelakiranjem. Učinak: nokti ponovo izgledaju njegovano i možete odgoditi posjet kozmetičkom salonu još nekoliko dana. Ali budite oprezni: nikada ne lakirajte boju izravno na prirodni nokat, već ga (kao i za gelirane nokte, pogledajte pogrešku br. 3) nalakirajte i fiksirajte prozirnim temeljnim lakom. To je jedini način da pouzdano spriječite da lak u boji slučajno ne dođe pod sloj gela i prouzrokuje trajno obojenje noktiju.

 

Pogreška br. 5: Razlika nije ujednačena

Gelirani nokti uvijek su malo deblji od prirodnih noktiju. Ta je razlika jasno vidljiva kada dio nokta s geliranim slojem izraste. Ako jednostavno prelakirate nokat, na prvi pogled će Vam boja izgledati ujednačeno, ali kad bolje pogledate jasno ćete primijetiti razliku i prijelaz između prirodnog dijela nokta i geliranog dijela nokta. Koje je rješenje? Jednostavno popunite dio gdje je izrastao prirodan nokat s malo prozirnog laka za popunjavanje udubljenja noktiju. Lakovi za popunjavanje gušći su od običnih lakova i na taj način nadoknađuju razliku u odnosu na gelirane nokte. Tek kada su sve neravnine zaglađene na ovaj način, nanosi se lak u boji. Ostavite da se dobro osuši, i to je to! Za kraj, jedna dobra vijest: zbog glatke i ujednačene površine, obični lak često se duže zadrži na geliranim noktima nego na prirodnim noktima. Cool, zar ne?